Την ένταξη της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service) στα ΚΕΠ της χώρας συζήτησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με την ηγεσία του Εθνικού ιδρύματος Κωφών και εκπροσώπους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Μέσω της υπηρεσίας Relay Service εξυπηρετούνται σημαντικές καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των κωφών και εξυπηρετεί 15.000 περίπου αιτήματα κωφών συμπολιτών μας.

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται στα ΚΕΠ των δήμων Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, ενώ σύντομα θα εγκατασταθεί και στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης και αφορά στην εισαγωγή και υποστήριξης της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων με τη χρήση ειδικής εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε διαρκής συνεργασία με σκοπό το συντονισμό και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των κωφών συμπολιτών μας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό αλλά αντίθετα θα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα δικαιώματα.