Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον στόχο τους και συνεχίζουν στην Ευρώπη, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη επιμονή στο χθεσινό ματς με τους Σέρβους.

Είναι πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες ότι θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία παίζοντας και τον Φλεβάρη και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του λιμανιού είναι μέσα σε όλους τους στόχους.

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, συνεχίζει στην Ευρώπη και θα μπει σύντομα και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Θα ήταν κρίμα για την ομάδα του λιμανιού να μην πάρει την πρόκριση στο χθεσινό ματς, γιατί παρακολουθήσαμε ένα… μονότερμα.

Οι πειραιώτες έκαναν την μια φάση μετά την άλλη πιέζοντας την άμυνα του Αστέρα και όταν μια ομάδα κάνει τριάντα τελικές προσπάθειες σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, τότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία και είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού είναι το Καραϊσκάκη.

Είναι η έδρα των ερυθρόλευκων που δίνει μια τεράστια ώθηση στους παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Το είδαμε και χθες όπως το έχουμε δει σε πολλές ακόμα περιπτώσεις που οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν «τελικούς» στο γήπεδο τους διεκδικώντας πρόκριση.

Το Καραϊσκάκη είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη για τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε όχι μόνο στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Φάνηκε και στα άλλα δύο εντός έδρας παιχνίδια των πειραιωτών στον όμιλο, με Τότεναμ και Μπάγερν.

Και είναι προφανές ότι αυτή την δύναμη πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, με τους ερυθρόλευκους να περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλο τους.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ καθώς έχασαν πολλές ευκαιρίες, αυτό όμως που μετράει στο φινάλε αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη.

Η ομάδα του λιμανιού κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και θα πρέπει εδώ να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Ποντένσε, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο ήταν ο παίκτης που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, ότι το διάστημα που λείπει ο Βαλμπουενά, ο Ποντένσε είναι «παρών» αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην ομάδα του.

Και ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Ποντένσε, καθώς εξτρέμ με τις δυνατότητες του 24χρονου άσου δεν υπάρχουν πολλοί.

Όπως επίσης θα πρέπει να επισημανθεί και η εξαιρετική εμφάνιση από Γκιγιέρμε – Τσιμίκα οι οποίοι έδωσαν το 100% σε όλο το ματς.