Στη σκιά των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες, στο Καβούρι έξω από ξενοδοχείο στο οποίο συνεδρίαζαν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ΑΕΙ, συνεχίζεται σήμερα η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην οποία θα δώσει το «παρών» και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου που αφορούν στην αξιολόγηση και τους ειδικούς λογαριασμούς.

Χθες, σημειώθηκαν επεισόδια  στο Καβούρι μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και φοιτητών οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Ποσειδώνος, κοντά στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό για να κάνουν παρέμβαση στη Σύνοδο με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές και να τραυματιστούν για μία ακόμη φορά φοιτητές από τα χτυπήματα των αστυνομικών.

Εκλεισε η Ποσειδώνος

Για αρκετή ώρα έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα, ωστόσο άνοιξε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Οι πρυτάνεις για τα επεισόδια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ για τα σημερινά επεισόδια στο χώρο συνεδρίασης των μελών της κατά τα οποία και τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο «το σημερινό συγκρουσιακό επεισόδιο μεταξύ ομάδας φοιτητών και αστυνομίας και οι τραυματισμοί νέων ανθρώπων μας προκαλούν θλίψη και έντονο προβληματισμό».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Σύνοδος εκφράζει τη σταθερή θέση σεβασμού στο διάλογο με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και με προϋποθέσεις που αποκλείουν την άσκηση οιασδήποτε μορφής βίας και αυθαιρεσίας.

Για αυτό ακριβώς, οι φοιτητές προσκλήθηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στη Σύνοδο μέσω επιτροπής εκπροσώπων τους, σε αποδεκτό πλαίσιο διαλόγου, όπως κατά κανόνα πράττει με όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η Σύνοδος επισημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει κρίσιμες προκλήσεις να αντιμετωπίσει προκειμένου να συνεισφέρει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και σε ένα καλύτερο αύριο για τους νέους. Χρειάζονται όραμα, πολιτικές, σοβαρή δουλειά και συναινέσεις με διαδικασίες που απαιτούν τήρηση δημοκρατικών κανόνων, ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και καλή προαίρεση».