Κάποτε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όχι μόνο στα γήπεδα της Premier League, αλλά και στα χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Μόνο που εκείνη η εποχή φαντάζει μακρινή. Πλέον, η Γιουνάιτεντ παλεύει για να πάρει μέρος στο Europa League, έχει απολέσει την αίγλη της και περιορίζεται σε μεμονωμένες νίκες, που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της.

Η κάθετη πτώση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αγωνιστικό σκέλος, έχει επίπτωση στα οικονομικά της. Μία αρνητική τροχιά που την επιτείνει η κακή διαχείριση της διοίκηση επί ιδιοκτησίας της οικογένειας Γκλέιζερ.

Οι Αμερικανοί μεγαλομέτοχοι των «κόκκινων διαβόλων» έχουν επιτρέψει υπερβάσεις στο μπάτζετ για μεταγραφές που αποδείχτηκαν… φούσκες!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον αγγλικό Τύπο, τα χρέη της Γιουνάιτεντ έχουν αυξηθεί κατά 137 εκατομμύρια λίρες.

Από τα 242,2 εκατομμύρια λίρες την προηγούμενη σεζόν, φέτος υπολογίζεται ότι θα ανέρθουν στα 384,5 εκατομμύρια λίρες. Δηλαδή, μία αύξηση της τάξης του 55,5%.

Απολύτως φυσιολογικά, η κριτική των οπαδών στην οικογένεια Γκλέιζερ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα… Ειδικά όταν μαθεύεται ότι η ομάδα εκτός από τα άσχημα αποτελέσματα, «φορτώνεται» και με χρέη.