Αν πει κάποιος στον Κιθ Λάνγκφορντ ότι ο… Ερμής είναι ανάδρομος, το πιθανότερο είναι να βάλει τα γέλια ο Αμερικανός, καθώς εκείνος βρίσκεται στο… καλύτερο φεγγάρι του.

Ο έμπειρος περιφερειακός παίκτης «αποφάσισε» για την τύχη του αγώνα, οδηγώντας την ΑΕΚ σε νίκη επί του Ηρακλή με 77-68, μια νίκη που τη χρειάζονταν όσο τίποτα, καθώς είχε μείνει πίσω στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Λάνγκφορντ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε προσωπικό σόου, πετυχαίνοντας 35 πόντους (έναν για κάθε λεπτό συμμετοχής του), με 4/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 15/17 βολές, με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και δίχως να κάνει λάθος! Μια εμφάνιση που αδικείται όποιον επιθετικό προσδιορισμό κι αν της βάλεις.

Η ΑΕΚ θα είχε κερδίσει ευκολότερα, αν υπήρχαν περισσότεροι συμπαραστάτες στην επίθεση, πλην των Γκίκα – Γιάνκοβιτς. Με εξαίρεση αυτούς τους τρεις, κανείς εκ των υπολοίπων δεν πέτυχε περισσότερους από 4 πόντους! Κι επίσης θα νικούσε ευκολότερα, αν αντιδρούσε καλύτερα στη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 9-0 και μείωσαν σε 61-63, αλλά σ’ εκείνο το σημείο 2/2 τρίποντα από Γκίκα και Λάνγκφορντ «έγραψαν» το 61-69.

Παρότι σε 5.35’’ στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν μόνο αυτά τα δύο τρίποντα, οι παίκτες του «γηραιού» δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν. Η πολύ καλή παρουσία του Ντέιβιτς (πέτυχε 16 πόντους με μόλις ένα άστοχο σουτ και μάζεψε 7 ριμπάουντ) ήταν απρόσφορο μέσο, καθώς η επίθεση του Ηρακλή παρουσίασε αρρυθμία.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 42-46, 52-63, 68-77.