Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Εθνική ομάδα έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, είχε πολλές ευκαιρίες για μεγάλο σκορ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 1-0 στην Αρμενία χάρη σε γκολ του Λημνιού.

Κορυφαίος ο Γιαννούλης, δεν απειλήθηκε ο Βλαχοδήμος.

Στους 11 πόντους η Εθνική, η οποία σκόρπισε πολλές φιλοδοξίες και δείχνει πως της ταιριάζει η ανανέωση στην οποία έχει περάσει ο Τζον Φαν’τ Σιπ.

Το παιχνίδι

Η Εθνική συνέχισε από εκεί που είχε… σταματήσει κόντρα στη Βοσνία. Με τον Φαν’τ Σιπ να παρατάσσει την ίδια ενδεκάδα, με εξαίρεση τον Βλαχοδήμο αντί του Πασχαλάκη στα γκολπόστ, οι Έλληνες κυριάρχησαν τον αντιπάλων τους στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Με τον Γιαννούλη να είναι κορυφαίος και να ξεκινάει σχεδόν κάθε καλή επιθετική προσπάθεια που έβγαλε η Εθνική στα πρώτα 45 λεπτά, τον Παυλίδη να κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες και τους Λημνιό, Μπακασέτα και Μάνταλο να είναι πολύ απειλητικοί, η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη από την Αρμενία. Και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 8’.

Ο Μπακασέτας σούταρε, ο Αϊραπετιάν δεν μπλόκαρε την μπάλα, με τον Μάνταλο που ακολουθούσε να σουτάρει στο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σταφυλίδης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους έπειτα από κόρνερ του Γιαννούλη, αλλά η κεφαλιά έφυγε άουτ.

Η Εθνική θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 21’ αν ο διαιτητής της συνάντησης, ο Πολωνός Ρατσκόφσκι, είχε δει το πέναλτι πάνω στον Γιαννούλη. Ο αριστερός μπακ της Εθνικής μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε πεντακάθαρα, αλλά ο Ρατσκόφσκι αντί για πέναλτι, έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Τελικά το γκολ ήρθε στο 34’ αποδίδοντας δικαιοσύνη. Ο Γιαννούλης με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε και πάλι στον Γιαννούλη, ο οποίος πάσαρε στον Λημνιό, με τον τελευταίο να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή. Η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ και με ποσοστά κατοχής μπάλας που έφτασαν στο 74%.

Μεγάλες ευκαιρίες για σκορ… ρεκόρ

Η Εθνική δεν πάτησε φρένο ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν καταιγιστική, επιθετική, με πολλές εμπνεύσεις, με εξαιρετική ανάπτυξη του παιχνιδιού τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, αλλά με προβληματική τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Φαν’τ Σιπ έχασαν ευκαιρία για ιστορικό σκορ απέναντι στους Αρμένιους, αφού σπατάλησαν πάρα πολλές καλές στιγμές. Στο 47’ ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πλάσαρε, αλλά ο Αϊραπετιάν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 52’ υπήρξε νέα ευκαιρία για την Εθνική, με τον Μπακασέτα να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει δυνατό διαγώνιο σουτ, η μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων.

Στο 56’ ο Λημνιός μπήκε από δεξιά, γύρισε για τον Παυλίδη, αλλά το πλασέ του από τη μικρή περιοχή κόντραρε και χάθηκε η ευκαιρία, με την Αρμενία να απαντά με ένα σουτ του Γκριγκοριάν στο 61’ και με τον Σαρκίσοφ να σκοράρει στην επαναφορά, αλλά να υποδεικνύεται σωστά σε θέση οφσάιντ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή ευκαιρία των Αρμένιων απέναντι στην εξαιρετική Εθνική ομάδα, που και στο τελευταίο ημίωρο κυριάρχησε και θα μπορούσε να σκοράρει.

Λημνιός και Μασούρας δεν πλάσαραν σωστά στο 66’ και στο 75’ αντίστοιχα, με τον δεύτερο να χάνει την ευκαιρία της… χρονιάς στο 79’. Ο Λημνιός του πάσαρε κι εκείνος από τη μικρή περιοχή, μπροστά σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το ματς ολοκληρώθηκε με νέα καλή στιγμή με Μασούρα και Δώνη στο 91’ και με την Εθνική να σκορπάει χαμόγελα και να γεμίζει φιλοδοξίες για ένα μέλλον διαφορετικό και επιτυχημένο.

Αρμενία: Αϊραπετιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Χοβνανισιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν (83’ Αγιετισιάν), Ισκανιάν, Χοβσεπιάν (78’ Εντιγκαριάν), Γκριγοριάν, Μπαρσεγκιάν, Βαρντανιάν (59′ Σαρκίσοφ), Καραπετιάν

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (66’ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας (81’ Δώνης), Παυλίδης (74’ Κουλούρης)