Ελληνική σειρά

Γυναίκα χωρίς όνομα

ΑΝΤ1, 18.15

Η Ιωάννα αναρρώνει στο σκάφος με τη φροντίδα του Μιχάλη, ο οποίος τρομαγμένος απ’ την περιπέτεια της εγκυμοσύνης της, έχει ρίξει όλο το ενδιαφέρον του σ’ αυτήν. Η Μαρίνα υποφέρει γιατί δεν βρίσκει τρόπο να φέρει κοντά της τον Μιχάλη. Και παρά την επιμονή της Μάρθας να τον διεκδικήσει, η Μαρίνα παίρνει μια αναπάντεχη απόφαση.

Ξένες ταινίες

«Αι ειδοί του Μαρτίου» (The ides of March)

OPEN, 21.00

Με πρόσχημα ένα δράμα που αφορά τον υποψήφιο κυβερνήτη μιας Πολιτείας (Τζορτζ Κλούνεϊ), τον σύμβουλό του (Ράιαν Γκόσλινγκ) και μια γυναίκα (Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ), ο σκηνοθέτης Τζ. Κλούνεϊ εξετάζει σε κάθε λεπτομέρεια το παρασκήνιο μιας διεφθαρμένης πολιτικά κοινωνίας στην οποία η έννοια της ηθικής είναι ανέκδοτο. (ΗΠΑ, 2011, 91’)

«Μπερνάρντο Μπερτολούτσι – Αντικατοπτρισμοί στον Κινηματογράφο» (Bernardo Bertolucci: A cosa serve il cinema?)

ΕΡΤ2, 23.00

Ντοκιμαντέρ – μονογραφία του Ιταλού σκηνοθέτη και ποιητή Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο οποίος πέθανε πέρσι αφήνοντας πίσω του εμβληματικές αλλά και αμφιλεγόμενες ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ο «Κονφορμίστας», το «Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» και ο «Τελευταίος αυτοκράτορας». Το υλικό που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης Σάντρο Λάι προέρχεται από το αρχείο της RAI, ενώ η καριέρα του Μπερτολούτσι «ξαναχτίζεται» σιγά-σιγά μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις, ειδικά αφιερώματα, λήψεις από τα παρασκήνια και από τελετές βραβεύσεων. (Ιταλία, 2002, 55’)

«The international»

ΣΚΑΙ, 23.00

Ο πράκτορας της Ιντερπόλ Λούις Σάλιντζερ και η Βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν Έλενορ Γουίτμαν είναι αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουν μια παγκοσμίου φήμης τράπεζα, η οποία φαίνεται πως είναι μπλεγμένη σε παράνομες δραστηριότητες. Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν (ΗΠΑ, 2009, 118’)