Τηλεπαιχνίδι

«Ο πιο αδύναμος κρίκος»

ΣΚΑΙ, 18.30

Το παγκοσμίου φήμης παιχνίδι γνώσεων επέστρεψε στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος, που ξεκίνησε την πορεία του από το BBC, έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, όπου οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει έναν αντισυμβατικό ρόλο.

 

Ελληνική ταινία

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

ΑΝΤ1, 20.45

Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Αθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα, κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια. Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου (2016, 95’)

 

Ξένη ταινία

«Nέα Σελήνη» (The Twilight Saga: New Moon)

Star, 21.50

Στην πρώτη «συνέχεια» του κινηματογραφικού «Λυκόφωτος», βασισμένου στη σειρά μυθιστορημάτων με σύγχρονους βρικόλακες της Στέφανι Μέγερ, η Μπέλα (Κρίστεν Στιούαρτ), ερωτευμένη σφόδρα με έναν κούκλο βρικόλακα, τον Εντουαρντ (Ρόμπερτ Πάτινσον), θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν γιατί κοντά του κινδυνεύει. Αυτή τη φορά όμως από το μεταφυσικό Αρλεκιν λείπει ο ρυθμός, λες και όλοι όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία αυτής της ταινίας προτίμησαν να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους επαναπαυμένοι στη βέβαιη επιτυχία της. Σε σκηνοθεσία Κρις Βάις. (ΗΠΑ, 2009, 130′)