« Συνδεεται η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή πριν από έναν χρόνο στην Γλυφάδα , με εμπόριο ναρκωτικών και με εμπλοκή αλλοδαπών διακινητών από την Βόρεια Ευρώπη;»

Αυτό είναι το κύριο ερώτημα που απασχολεί τις αστυνομικές  και δικαστικές αρχές  για την  εν  ψυχρώ δολοφονία  του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, πατέρα δύο παιδιών που διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο,  έξω από το σπίτι του στην οδό Τροίας στην Βούλα.  Παρ ότι πυκνώνουν οι αναφορές ότι ο άτυχος ο 46χρονος  και   ένας στενός φίλος του από την Κύπρο είχαν επαφές με κύκλωμα διεθνούς παράνομου στοιχήματος , στελέχη των κρατικών αρχών εκτιμούν ότι  τετοιου είδους αποσπασματικές συναντήσεις τελικώς να  μην έχουν οποιαδήποτε σχέση με  το δραματικό συμβαν.

Εκτιμούν δε ότι ίσως το κίνητρο του εγκλήματος να κρύβεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που εντοπίσθηκε  από τις αστυνομικές αρχές . Χωρίς να δίνονται περισσότερες λεποτομέρειες κι αν   ο 46χρονος επεσε θύμα σκοπιμότητας.  Με το μυστήριο όμως για την δολοφονία του Γιάννη Μακρή να πυκνώνει…

Για την  δολοφονία του Γιάννη Μακρή , στις 31  Οκτωβρίου 2018 , έχουν συλληφθεί   δύο   αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής   η εμπλοκή των οποίων αναδείχθηκε από εξέταση βίντεο αλλά κι από έρευνες σε γειτονικά ξενοδοχεία . Ο ενας εξ αυτών είχε  παλιότερα κατάστημα τατουάζ στον Καναδά όπου είχε εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες. Χωρίς όμως από την ΕΛΑΣ να έχουν διακριβωθεί ποιος είναι ο εντολέας της δολοφονίας και ποιοι οι λόγοι του εγκλήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραδόθηκαν στις  ελληνικές αρχες  το θύμα της εγκληματικής ενέργειας  φερόταν ότι  είχε  παλαιότερα εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στην Αυστραλία και προστριβές με ατομα αραβικής καταγωγής , χωρίς ωστόσο συνέχεια. Σε καταθέσεις που έχουν δώσει συγγενείς και γνωστοί του 46χρονου ότι «συμμετείχε σε εταιρεία που  έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, σε ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Για αυτά τα ζητήματα είχε το καλοκαίρι, προ της δολοφονίας του προστριβές με επιχειρηματίες στην Μύκονο». Ακόμη αναφέρθηκαν περιπτώσεις προστριβών με ποινικούς για την κλοπή ενός ΙΧ του.

Επίσης υπήρξαν  πληροφορίες ότι το θύμα της δολοφονίας στην Βούλα είχε γνωρίσει αλλά και φιλονικήσει, παρουσία άλλων μαρτύρων, με τον πρώην αρχηγό συμμορίας μοτοσικλετιστών στην Αυστραλία στο αυτοκίνητο του οποίου είχε εκραγεί βόμβα την 1η Μαρτίου 2019.  Σε μία ανεξινίαστη ακόμη υπόθεση. Οι δύο άντρες φαίνεται να γνωρίζονταν από τη Αυστραλία κι  ήταν άγνωστος ο λόγος των αντεγκλήσεων τους.  Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ   εχουν εξετάσει ενδελλεχώς την περίπτωση  η δολοφονία του Γιάννη Μακρή να σχετίζεται με δράση στοιχηματικών εταιρειών αφού ένας άλλος Αυστραλός από τον φιλικό περιβάλλον του είχε εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες μνημονεύονταν στην έρευνα –στα  τέλη του 2016- της Ασφάλειας Αμαρουσίου για την «μαφία των Ρομά»  (σχετικές παλαιότερες αποκαλύψεις του «Βήματος»)  Οι σχετικές υπόνοιες αυξήθηκαν λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης του ατόμου αυτού από την Ελλάδα μετα τη δολοφονία του Γιάννη Μακρη. Ακόμη προσφάτως διαπιστώθηκε ότι η ίδια παρέα Αυστραλών είχε επαφές με κύκλωμα παρανομου στοιχήματος που αποκαλύφθηκε προ μερικών   εβδομάδων  στην Ισπανία .  Κατι που επιχειρήθηκε να συνδυασθεί εκ νέου με τη ανθρωποκτονία στην Βούλα, πριν από έναν χρόνο.

Όμως με ερευνητές της υπόθεσης ν αναφέρουν  ότι   τα κίνητρα της δολοφονίας δεν είναι  τελικώς προς αυτή την κατεύθυνση  κι ότι πιθανόν σχετίζεται με  την προαναφερόμενη υπόθεση λαθρεμπορίου . Με άγνωστο τον τυχόν ρόλο   του άτυχου 46χρονου…