Απειλές θανάτου και ρατσιστικά σχόλια εναντίον του προκάλεσε μια πανηγυρική φωτογραφία του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από τα αποδυτήρια της Γκαμπόν, μετά τη λήξη του νικηφόρου για την εθνική του ομάδα αγώνα με αντίπαλο το Μαρόκο το βράδυ της Τρίτης 15/10.

Ο σταρ της Άρσεναλ δημοσίευσε τη φωτογραφία λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, που δείχνει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια.

Ακολούθησε μια αδικαιολόγητη επίθεση από οπαδούς του Μαρόκου προς τον Ομπαμεγιάνγκ.

«Αντε γαμ…. Αν είσαι εδώ στο Μαρόκο, ορκίζομαι ότι θα σε σκοτώσω», έγραψε κάποιος, ενώ υπήρξαν και ρατιστικά σχόλια, με emojis πιθήκων και μπανάνας. Τα

σχόλια έρχονταν κατά δεκάδες, προκαλώντας την απορία τόσο του ίδιου του σταρ της Άρσεναλ, που ήταν από τους πρωταγωνιστές της – φιλικής – νίκης, όσο και των συμπαικτών του.

Μάλιστα, η νίκη ήρθε λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Ομπαμεγιάνγκ πως θέλει να αλλάξει τη σχέση του με την εθνική ομάδα της χώρας του, από την οποία είχε σταματήσει για ένα διάστημα λόγω κόντρας του με την ομοσπονδία.

Και αυτή η νίκη μπορεί να ήρθε σε φιλικό επίπεδο, αλλά θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες για την Γκαμπόν, απέναντι στο Μαρόκο που βρίσκεται 49 θέσεις πιο ψηλά απ’ αυτή στο Ranking της FIFA.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ομπαμεγιάνγκ πέφτει θύμα μιας επαίσχυντης ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο φίλαθλος της Τότεναμ είχε ρίξει μια μπανάνα στον Γκαμπονέζο επιθετικό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τιμωρηθεί για την πράξη του.