Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το απόγευμα του Σαββάτου τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, με τους ερυθρόλευκους να επιστρέφουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Αυτά είναι και τα παιχνίδια που κρύβουν τις μεγαλύτερες «παγίδες» γιατί μιλάμε για αγώνα μετά από διακοπή και πριν από ευρωπαϊκό ματς. Και όχι ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά εναντίον μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη.

Για πολλούς λόγους λοιπόν η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για την ομάδα του λιμανιού και απαιτείται μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης από πλευράς ερυθρόλευκων.

Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς που περιμένει την επιστροφή όλων των διεθνών για να μιλήσει στους παίκτες του.

Η ομάδα του Ηρακλείου έχει αποδείξει στο γήπεδο ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Μαρτίνς έχει παρακολουθήσει πολλά στιγμιότυπα από φετινά ματς του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού. Αυτό μάλιστα που αναμένεται να επισημάνει στους παίκτες του ο 49χρονος τεχνικός, είναι ο τρόπος με τον οποίο παίζει στην κόντρα η ομάδα της Κρήτης.

Το σίγουρο είναι πως ο προπονητής των πειραιωτών έχει καταλάβει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όχι μόνο γιατί ακολουθεί το ματς Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν, αλλά κι επειδή μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη νίκη στον σαββατιάτικο αγώνα, ώστε να παραμείνουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν και όπως προαναφέραμε, τα παιχνίδια μετά από διακοπή του πρωταθλήματος είναι «επικίνδυνα» για απώλεια βαθμών. Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά είναι να δείξει την συγκέντρωση που χρειάζεται, ώστε να πετύχει τον στόχο της λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με την Μπάγερν.

Σε ότι έχει να κάνει με την εντεκάδα ένα είναι το σίγουρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει ότι η ομάδα του έχει μπροστά της τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την δυνατότητα επιλογών από ένα πολύ γεμάτο ρόστερ.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά την κίνηση που έκανε ο έμπειρος τεχνικός στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό εναντίον του Άρη στο Βικελίδης.

Ο Μαρτίνς επέλεξε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για το κέντρο της άμυνας και δικαιώθηκε απόλυτα με την συγκεκριμένη επιλογή, όπως και με την χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί.

Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα ο Ολυμπιακός είναι συγκέντρωση στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τα ματς με Μπάγερν και ΑΕΚ είναι μετά και ‘ αυτό θα εστιάσει ο Μαρτίνς μιλώντας στους παίκτες του.