Ελληνικό άρωμα αναμένεται να έχει το Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας και φέτος. Και μάλιστα τριπλή εκπροσώπηση!

Ο Ολυμπιακός (όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια), ο Παναθηναϊκός και ο Προμηθέας Πάτρας αναμένεται να συμμετάσχουν με τους Έφηβούς τους στα γκρουπ της Βαλένθια, Μονάχου και Βελιγραδίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Βαλένθια (27-29 Δεκεμβρίου) μαζί με την ομάδα των «νυχτερίδων» αλλά και των Μπαρτσελόνα, Γκραν Κανάρια, Μάλαγα, Τσιμπόνα, Τόφας και Βιλερμπάν.

Ο Προμηθέας θα είναι στο τουρνουά του Μονάχου (17-19/01) που θα υπάρχουν ακόμα και οι Μπάγερν Μονάχου, Άλμπα Βερολίνου, Ουλμ, Λούντβιγκσμπουργκ, Στελαζούρα, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει σε εκείνο του Βελιγραδίου (21-23/02) μαζί με τους Ερυθρό Αστέρα, Παρτιζάν, Μέγκα Μπεμάξ, Τσεντεβίτα Ολίμπια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, CFBB και Άρκα Γκντίνια.

Τέλος στου Κάουνας (17-19/01) συμμετέχουν οι Ζάλγκιρις, Ρίτας Βίλνιους, Σαραγόσα, Μπανταλόνα, Ναντέρ, Βενέτσια, Φενέρμπαχτσε, Μπάρκιν Άμπει Ακάντεμι Λόντον.

Οι οκτώ καλύτερες ομάδες να προκρίνονται στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Κολωνία από 22-24/5.