Ελληνική σειρά

«Μην αρχίζεις την μουρμούρα»

ALPHA, 21.00

Λόγω της επικείμενης απουσίας του Άγγελου στον στρατό, η Βέλη αποφασίζει να πάρει το μηχανάκι του. Το μόνο της εμπόδιο πλέον… είναι ο ίδιος ο Άγγελος. Ο Μπάμπης έχει πρόταση από τον Παναγιώτη να πάρει τη θέση του στο Ιησούς τράβελ ως οδηγός. Το θέμα όμως είναι πως η Ξένια έχει άλλη άποψη. Ένα κόσμημα που έρχεται για τη Βούλα, συνοδευόμενο από ένα αινιγματικό σημείωμα, ξυπνάνε την όψιμη ζήλια του Μηνά. Ο Ηλίας νιώθει πνιγμένος με τα οικονομικά του, τώρα που τα έξοδα έχουν αυξηθεί λόγω του μωρού. Αποφασίζουν με την Καίτη να ακολουθήσουν μια ιδέα της Μένης και να οργανώσουν ένα baby shower, έστω κι αν το παιδί έχει γεννηθεί ήδη.

 

Ξένες ταινίες

«Και οι επτά ήταν υπέροχοι» (The magnificent seven)

OPEN, 23.15

Στην Αγρια Δύση του 19ου αιώνα, επτά περιθωριακοί αναλαμβάνουν την προστασία ενός χωριού που απειλείται από έναν αδίστακτο πλουτοκράτορα. Το αρχέτυπο της αιώνιας μάχης του Καλού εναντίον του Κακού που πραγματευόταν κάπως σχηματικά η ομότιτλη ταινία του 1960, δίνει την θέση του σε ένα στυλιζαρισμένο γουέστερν του Αντουάν Φουκουά (που θυμίζει Σέρτζιο Λεόνε) αλλά και μια διαφυλετική περιπέτεια με πολιτικό παλμό. Ανάμεσα στους επτά υπέροχους οι Ντενζέλ Γουόσινγκτον, Ιθαν Χοκ και Κρις Πρατ. (HΠΑ, 2016, 125’)

«Οι εξομολογήσεις» (Le confessioni)

ΕΡΤ2, 23.20

Κατά την διάρκεια μιας συνάντησης G8 ο πρόεδρος της επιτροπής (Ντανιέλ Οτέιγ) δολοφονείται και ένας μοναχός (Τόνι Σερβίλο) που ήταν επίσης προσκεκλημένος, θα γίνει ο εξομολογητής των υπόλοιπων. Πολιτική αλληγορία βγαλμένη μέσα από το σύμπαν της Αγκαθα Κρίστι. Χαριτωμένη, ανάλαφρη αλλά και με επιδερμική προσέγγιση του θέματος. Σίθγουρα κατώτερη από το «Ζήτω η ελευθερία!», την προηγούμενη συνεργασία του ηθοποιού Τόνι Σερβίλο με τον σκηνοθέτη Ρομπέρτο Αντό (μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ίδιο κανάλι). (Ιταλία, 2016, 90’)