Τους αντιπάλους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμαθαν οι ελληνικές ομάδες στο χάντμπολ.

Ο Ολυμπιακός/ Όμιλος Ξυνή μετά την πρόκριση επί της Τιμισοάρα θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Μελσούνγκεν, με στόχο να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στους ομίλους EHF Cup.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, σχολιάζοντας την κλήρωση τόνισε: «Θα είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για τους αθλητές και για όλους μας να παίξουμε κόντρα σε μια ομάδα διαφορετικού επίπεδου, αλλά και για τους έλληνες φιλάθλους να δουν μια ομάδα η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα.

Είχαμε μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις αλλά θα πρέπει να το δούμε σαν μια τεράστια ευκαιρία, αφού μπορεί πολλοί από εμάς να μην έχουμε τη δυνατότητα στο μέλλον να παίξουμε με τέτοιες ομάδες».

Η ΑΕΚ στη φάση των «32» του Challenge Cup θα αντιμετωπίσει τη Βογκόσκα από τη Βοσνία, σε μία διοργάνωση που πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τη Μαδέιρα.

Ο Αερωπός Έδεσσας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη ρωσική Νέβα για την ίδια διοργάνωση.

Και οι τρεις ομάδες θα δώσουν τους πρώτους αγώνες εκτός έδρας στις 16-17 Νοεμβρίου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 23-24 Νοεμβρίου.