Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς περνούν μια μεταβατική φάση στην πορεία τους στο ΝΒΑ. Μετά από μια πενταετία στα… κόκκινα, φαίνεται πως υπάρχει μια λογική κάμψη στην απόδοση των παικτών του Στιβ Κερ.

Εκτός από αυτό, ο Κέβιν Ντουράντ αποτελεί παρελθόν και ο Κλέι Τομπσον υπολογίζεται να επιστρέψει στα παρκέ κάποια στιγμή το 2020. Η επιθετική λειτουργία των Πολεμιστών έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα. Όμως άλλο είναι το μεγάλο πρόβλημα της φετινής ομάδας έως τώρα.

Ο Στιβ Κερ το έχει εντοπίσει στη ρακέτα, όπου υπάρχει τόσο λειψανδρία, όσο και έλλειψη ποιότητας εκεί, με αποτέλεσμα πολλές μάχες για τα ριμπάουντ να χάνονται και οι αντίπαλοι να κερδίζουν εξτρά κατοχές, άκοπα πολλές φορές, όπως κατέδειξαν και τα ματς της pre season.

«Σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, υπάρχουν 37 ομάδες που έχουν δώσει παιχνίδια προετοιμασίας. 30 από το ΝΒΑ και 7 από όλο τον κόσμο. Είμαστε η ομάδα με την 36η επίδοση στα επιθετικά ριμπάουντ. Είμαι σίγουρος πως αν βγούμε λίγο από την αντίπαλη ρακέτα, θα μπορέσουμε να προσπεράσουμε την Μακάμπι Χάιφα αρχικά και μπορεί και τους Σανγκάι Σαρκς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κερ στον Άντονι Σλέιτερ.

Παίκτες όπως οι Κόλεϊ Στάιν, Κέβον Λούνι και οι άγουροι Μαρκίς Κρις και Κέβιον Πίπεν, δεν είναι αρκετοί για να σηκώσουν το βάρος μιας frontline ομάδας πρωταθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό αρχίζουν να ακούγονται και οι πρώτες πληροφορίες για trade στην μπασκετική πιάτσα.

Ιδιαίτερα μια, αν επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει σίγουρα τα δεδομένα για τους πρωταθλητές του 2015, του 2017 και 2018. Αυτή αναφέρει πως οι Πίστονς θέλουν να αποκτήσουν τον Ντ΄Άντζελο Ράσελ από το Γκόλντεν Στέιτ, προσφέροντας τον Αντρέ Ντράμοντ τον Σεκού Ντουμπουγιά, καθώς και ένα pick πρώτου γύρου από το draft του 2020.

Το deal αυτό σίγουρα δεν αφήνει την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο ασυγκίνητη. Της ζητείται επί της ουσίας να θυσιάσει ένα εξαιρετικό γκαρντ που πέρσι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στους Νετς (21.1π/3.9 ριμπ/7 ασίστ/1.2 κλεψίματα), για να αποκτήσει έναν από τους πιο βελτιωμένους τα τελευταία χρόνια ψηλούς στο ΝΒΑ, απόλυτο κυρίαρχο στις δύο ρακέτες και με τρομερή ικανότητα στα ριμπάουντ.

Πρόκειται για τον Αντρέ Ντράμοντ που έχει μέσους όρους καριέρας σε επίπεδο double double, την ώρα που πέρσι ήταν απολαυστικός με 17.3 πόντους και 15.6 ριμπάουντ, 1.7 κλεψίματα και 1.7 μπλοκ.

Σίγουρα ένα κομμάτι που λείπει… απελπιστικά στο παζλ που προσπαθεί αν συνθέσει ο Κερ, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των Γουόριορς, οι οποίοι κάθε άλλο παρά σαν φαβορί λογίζονται, όχι για τελικούς ΝΒΑ αλλά ούτε και στην Περιφέρειά τους.