Η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας για το πρότζεκτ του Βοτανικού έχει γίνει και παρότι επρόκειτο για μία αναγνωριστική κατά βάση επικοινωνία, όπως προκύπτει, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κοινές πεποιθήσεις.

Μάλιστα φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός ότι ξεκαθαρίζει και το σχέδιο για την Διπλή Ανάπλαση εντός του οποίου συμπεριλαμβάνεται και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ που προορίζεται να γίνει έδρα του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Live Sport, στην αρχή υπήρχαν σκέψεις να φτιαχτεί το γήπεδο σε ένα όμορο οικόπεδο, προκειμένου να μην τροποποιηθεί η νομοθεσία, αλλά τελικά δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και ο Δήμος Αθηναίων προχωράει το έργο.

Βέβαια για να κατασκευαστεί το κλειστό που θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των 47.000 τετραγωνικών μέτρων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η νέα εγκατάσταση του κλειστού θα πάρει την έκταση που δικαιούται ο Δήμος Αθηναίων και ένα μέρος από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο οποίο θα μειωθεί το «κέλυφος» και η χωρητικότητά του θα ελαττωθεί στις 32.000 θέσεις.

Από την πλευρά του το κλειστό θα χωράει 14.500 χιλιάδες θεατές και θα πάρει από τη δόμηση περίπου 16.000 τετραγωνικά μέτρα. Η ομάδα εργασίας φαίνεται πως τρέχει με γοργούς ρυθμούς το πλάνο και το σχέδιο και μελετάει κάθε σπιθαμή έννομη, με σκοπό στην επόμενη συνεδρίαση να έχει ξεκαθαρίσει το σχέδιο κι εν συνεχεία να «τρέξει» το θέμα της χρηματοδότησης που δεν έχει ξεκαθαρίσει.