Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του BCL από την Μπεσίκτας με 60-69 στην Πυλαία με τον Κώστα Φλεβαράκη να στέκεται μετά το ματς στον μικρό χρόνο προετοιμασίας που είχε η ομάδα του σε αντίθεση με τους Τούρκους.

Αναλυτικά:

«Νομίζω ότι σήμερα πλησίασαμε σε μια μεγάλη νίκη. Για 35 λεπτά ήμασταν κοντά στο σκορ. Αυτό που πληρώσαμε δεν ήταν η διαφορά στο μπάτζετ αλλά το ότι εμείς είχαμε μικρότερο χρόνο προετοιμασίας. Χρειάζεται δουλειά αυτή η ομάδα ια να μπορέσει από εδώ και πέρα για να πετύχει αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο».

Για την ένταση που έβγαλε η ομάδα σήμερα και αν θα τη συνεχίσει:

«Την είχαμε σε μεγάλο βαθμό για 35 λεπτά. Ίσως η ένταση αυτή, να ήταν κι ένας από τους λόγους και πρέπει να το δούμε, γιατί δε μπορέσαμε να ακολουθήσουμε στα πέντε τελευαία λεπτά. Δεν είναι εφικτό κάθε φορά να παίζεις έτσι και στα 40 λεπτά. Αυτό θέλω εγώ όμως. Όταν συνδυάζουμε ενέργεια, ένταση και πάθος και στα 40 λεπτά, έχουμε τύχη για να πάρουμε μεγάλες νίκες. Σήμερα το πλησιάσαμε».

Για το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα και τον Μαργαρίτη:

«Η εξήγηση είναι πιο απλή. Στα πέντε τελευταία λεπτά, δεν είναι το τρίποντο. Η ομάδα έχει ξεκάθαρο θέμα, να εκτελέσει και τα πιο απλά. Δυσκολευόμαστε ακόμα και για μια πάσα, για ένα σκριν, ακόμα και για ένα φάουλ. Για το πεντάλεπτο αυτό, πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.

Τα αρκετά τρίποντα στα τελευταία λεπτά, ήταν εύκολη λύση για κάποια παιδιά, που έδειχνα να έχει τελειώσει η βενζίνη τους. Θέλουμε να έχουμε περισσότερη ισορροπία, για να δοθεί αυτό, πρέπει να έχεις περισσότερα παιδιά στο λοου ποστ.

Έχουμε τον Βαγγέλη, το προσπαθήσαμε, αλλά δεν είναι ακόμα στο 100% ούτε στις προπονήσεις, ούτε το παιχνίδι. Το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, είναι γνωστό».

Για την επιλογή να μείνει ο Τσόχλας στον πάγκο στο δεύτερο μέρος:

«Ο Απόλλων έχει έναν πολύ πιο αυξημένο ρόλο φέτος, αλλά από ένα σημείο και μετά, υπάρχουν αγώνες και αντίπαλοι για να δούμε πως θα πάμε και με τον Σμιθ στον άσσο, γιατί χρειάζεσαι μία διαρκή απειλή για τον αντίπαλο. Δεν έχει να κάνει με τον Απόλλωνα αυτό, είναι ένα παιδί που περιμένω πολλά περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν τον ανησυχεί ότι η ένταση της ομάδας χάθηκε και πάλι στο τελευταίο πεντάλεπτο:

«Με ανησυχεί, είναι λογικό αυτό. Θέλουμε να κερδίσουμε τους φιλάθλους μας και με την ομαδική δουλειά και την παρουσία κόσμου στο γήπεδο, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Εδώ μέσα, η ομάδα πρέπει να είναι με την ίδια ένταση για να πάρει όσες περισσότερες νίκες γίνεται.

Πέρα από αναλύσεις, αισθάνομαι ότι είναι λίγο κρίμα, για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και όλους όλους προσπαθούν, ότι παρά τις τεράστιες διαφορές στο μπάτζετ, έχει την τεχνογνωσία για να είναι ψηλά. Μου κοστίζει προσωπικά, αν μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει πιο νωρίς, θα μιλούσαμε πολύ διαφορετικά.

Φανταστείτε να αλλάξουν τα δεδομένα του οργανισμού και να είναι πιο κοντά στα δεδομένα αυτών των ομάδων, τι θα μπορούσε να κάνει. Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν καλά πράγματα και να ξεπεράσουν αυτήν τη σεζόν όσο γίνεται πιο ανώδυνα».