Ο Κασεμίρο δεν είναι ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είναι αυτός ο οποίος κάνει τη «βρώμικη δουλειά» και επιτρέπει στους μεσοεπιθετικούς να παίζουν άνετα χωρίς το φόβο για την άμυνα.

O 27χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έχει εξελιχτεί σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς αμυντικούς χαφ του πλανήτη, αλλά δεν είχε αρχίσει την καριέρα του από το «6».

Αντίθετα, ο Κασεμίρο αποκάλυψε μιλώντας στην ιστοσελίδα Movistar+ ότι τον προόριζαν για την επίθεση, αλλά η στάση του σε ένα δοκιμαστικό της Σάο Πάολο άλλαξε την ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Κασεμίρο εξήγησε γιατί δήλωσε αμυντικός χαφ και όχι επιθετικός:

«Έφτασα στη Σάο Πάολο όταν ήμουν 12 ετών και υπήρχαν 3οο παιδιά για το δοκιμαστικό. Οι υπεύθυνοι θα διάλεγαν 50 παιδιά. Εγώ έπαιζα στην επίθεση γιατί είχα καλή σωματοδομή, αλλά θυμάμαι πως όταν ο προπονητής ρώτησε ποιος είναι τερματοφύλακας, μόλις 3 σήκωσαν το χέρι τους. Όταν ο προπονητής ρώτησε ποιοι είναι επιθετικοί, 50 παιδιά σήκωσαν χέρια.

Εγώ κράτησα το χέρι μου κάτω, γιατί έβλεπα μεγάλο ανταγωνισμό. Έπειτα, ο προπονητής ρώτησε ποιοι είναι δεκάρια και άλλοι 50 σήκωσαν τα χέρια τους, αλλά εγώ όχι. Τότε, ο προπονητής ρώτησε ποιος είναι αμυντικός χαφ, 8 σήκωσαν χέρι και φώναξα και εγώ: είμαι αμυντικός χαφ.

Οι άνθρωποι της Σάο Πάολο επέμεναν ότι έχω κορμί για να παίξω στην επίθεση, αλλά εγώ έλεγα όχι, υποστήριζα ότι έπαιζα αμυντικός χαφ και τελικά μου έμεινε. Έτσι άρχισαν όλα».