Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Μπεσίκτας στην πρεμιέρα του φετινού Basketball Champions League, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης, ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά», Κώστας Φλεβαράκης, μίλησε για το παιχνίδι της πρεμιέρας, για το προβλήματα που συνάντησε στην προετοιμασία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη της ομάδας να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί, προκειμένου να περάσει η σεζόν όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για:

Την πρεμιέρα του BCL απέναντι στην Μπεσίκτας: «Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα της Μπεσίκτας από τα δικά μας. Η φετινή διοργάνωση για μας είναι μια ευκαιρία για εμπειρίες και μας βοηθάει να εξελιχθούμε ως ομάδα και να παρουσιαστούμε και πιο έτοιμοι στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όσον αφορά τις νίκες αλλά και την αγωνιστική εικόνα. Έχουμε ένα θέμα με τον Νόουλς είναι άρρωστος, ταλαιπωρείται από μια ίωση και δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Το αν θα λειτουργήσει το BCL μόνο ως τρόπος βελτίωσης για το πρωτάθλημα: «Σίγουρα θα λειτουργεί και έτσι, θα δέσει η ομάδα, θα αποκτήσει συνοχή, οπότε θα λειτουργήσει και σε αυτή την κατεύθυνση αλλά η ομάδα θα παίζει πάντα για να κερδίζει. Στο σημείο που είναι η ομάδα κάθε παιχνίδι είναι πρόκληση αλλά σε τέτοια παιχνίδια πάντα υπάρχει αυτό το κάτι παραπάνω. Αλλά ας μην γελιόμαστε η ομάδα πρέπει να ετοιμαστεί να πάρει τις νίκες που θέλει στο πρωτάθλημα για να περάσει η σεζόν όσο πιο ανώδυνα γίνεται, αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος μας».

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Σε όλο το διάστημα μέχρι σήμερα είχαμε απουσίες στις προπονήσεις, αρκετές φορές έλειψε ο Μαργαρίτης από τις προπονήσεις για παράδειγμα που είναι βασικός Έλληνας παίκτης για εμάς, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του.

Η συνοχή και το να γνωριστούν οι παίκτες καλύτερα μέσα στο γήπεδο είναι πράγματα που μετράνε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι ειδικά με αντιπάλους που είναι πιο έμπειρες και δεμένες ομάδες, από εκεί και πέρα είναι στον χαρακτήρα της ομάδας να παλεύει.

Με εξαίρεση τα τελευταία 5 λεπτά στον αγώνα με τον Ιωνικό, το έχουμε κάνει, έχουμε παλέψει. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, τα παιδιά είναι μεταξύ τους πολύ καλά. Εκμεταλλευόμαστε ό,τι μπορούμε κάθε ώρα προπόνησης, κάθε βίντεο. Πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».