«Για εμάς η ψήφος όλων των Ελλήνων είναι ισότιμη. Και η ψήφος των απόδημων, πρέπει να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό αφορά όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και στους εκλογικούς καταλόγους ήδη. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ψήφου των απόδημων είναι ταξική και αντισυνταγματική. Χωρίζει τους Έλληνες σε δύο κατηγορίες, αφού η ψήφος τους δεν θα είναι ισότιμη» σχολίασε ο Βασίλης Σπανάκης για το ζήτημα της ψήφου των απόδημων.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε για το θέμα πως «έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο συναίνεσης και συνεννόησης. Επεξεργαζόμαστε τις επιμέρους προτάσεις των κομμάτων. Ας περιμένουμε την τελική κυβερνητική πρόταση».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι «σε πολλές τοπικές κοινωνίες υπάρχουν ανησυχίες και αυτό είναι λογικό» ενώ συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Με πολύ σοβαρές ενέργειες που ήδη γίνονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λύσει το μεταναστευτικό. Είναι ένα γενικότερο θέμα και απασχολεί ολόκληρη τη χώρα. Προχωρούμε άμεσα σε 400 προσλήψεις για τη στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου. Επισπεύδουμε τη διαδικασία χορήγησης ασύλου. Όσοι δεν παίρνουν άσυλο, δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θα δημιουργήσουμε προαναχωρησιακά κέντρα, όπως αυτά που υπήρχαν» επεσήμανε.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2020, υποστήριξε ότι δεν θα περιέχει κανένα νέο φόρο και καμία αύξηση υπάρχοντος φόρου.

«Η χώρα δανείζεται με το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει δανειστεί ποτέ έως σήμερα. Αυξάνουμε το αφορολόγητο για κάθε παιδί, δίνουμε 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Εμείς στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική οικογένεια στην πράξη» επεσήμανε σχετικά με τη πρακτική της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τον Αναπτυξιακό νόμο και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός κατατέθηκε αργά το βράδυ, υποστήριξε πως «αν κάποιοι κουράζονται να διαβάσουν το νομοσχέδιο, αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δεν θα προχωρήσουμε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της χώρας. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις όπου το ΑΕΠ σε επίπεδο 10ετίας θα αυξηθεί τουλάχιστον 5%».


Πηγή: onetv.gr