Η ΝΔ κέρδισε χάρη και στα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς, συστήνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του και μην αποδίδει την ήττα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ένα χρόνο μετά την παραίτησή του ο Κοτζιάς αναφέρεται σε επιχείρηση συκοφαντίας εναντίον του, από πολλές πλευρές, έστω και αν τελικά όλοι είναι ικανοποιημένοι από την έκβαση των Πρεσπών.

Την ίδια στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις με την Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει ως αναθεωρητική και νευρική δύναμη, που δοκιμάζει τις αντιστάσεις της κυβέρνησης η οποία εμφανίζεται «απροετοίμαστη, ανίκανη, ακόμα και αδιάφορη».

 

Νίκος Κοτζιάς – ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας. Μπορεί να υπάρξει συνεργασία ξανά;

Εμείς ήμασταν και είμαστε υπέρ των συνεργασιών στον χώρο της δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε ανακολουθίες και εμείς μέναμε με την απορία. Στις πρόσφατες δημοτικές και βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συνεργαστεί με το ΠΡΑΤΤΩ. Αρνήθηκε να στηρίξει υποψήφιους δημάρχους επιλογής μας ακόμα και σε περιοχές που δεν είχε δικό του υποψήφιο και όπου οι υποστηριζόμενοι από εμάς εκλέχτηκαν ακόμα και με 89%.

 

Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ