«Ερωτας μετά»

ALPHA, 21.50

Στο παρόν, ενώ η έρευνα της αστυνομίας για την κάμερα που βρέθηκε στο σπίτι της Ιτιάς συνεχίζεται, η Ηλέκτρα καταβεβλημένη από τις νέες πληροφορίες για τη σχέση Κωνσταντίνου – Άννας, καταλήγει μεθυσμένη και γίνεται στόχος σεξουαλικής επίθεσης. Γλυτώνει με τη βοήθεια τρίτου και καταφεύγει στο σπίτι του Χρήστου – νηφάλια πλέον τον παρακαλεί να επισκεφτούν μαζί το σπίτι των εραστών. Στο παρελθόν, μετά από την ανταλλαγή ενός φιλιού στο σπίτι των Μακρίδη, ο Κωνσταντίνος και η Άννα, κλείνουν το πρώτο τους ραντεβού. Σε αυτό βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί – η επιστροφή και των δύο στην καθημερινότητά τους είναι και για τους δύο βασανιστική.

 

Ξένες ταινίες

«Ζήτω η ελευθερία» (Viva la liberta)

ΣΚΑΙ, 23.10

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενρίκο Ολιβιέρι (Τόνι Σερβίλο), καλείται να αντιμετωπίσει τον έντονο ρυθμό της προεκλογικής περιόδου σε μία Ιταλία σε κρίση. Όλα είναι εναντίον του. Μια νύχτα λοιπόν, αποφασίζει να… εξαφανιστεί, βρίσκοντας καταφύγιο στο σπίτι μιας παλιάς του φίλης στο Παρίσι. Στο λακωνικό σημείωμα που άφησε δεν έδινε εξηγήσεις κι ενώ οι φήμες και τα αβάσιμα συμπεράσματα άρχισαν να οργιάζουν μεταξύ των κομματικών στελεχών αλλά και στον Τύπο, η σύζυγός του Άννα και ο έμπιστος βοηθός του βρίσκουν μία… ανορθόδοξη, πλην όμως με πολλές πιθανότητες επιτυχίας λύση. Παρουσιάζουν στον κόσμο και στο κόμμα των καταθλιπτικό αδελφό του Ενρίκο Απολαυστική, έξυπνη και σαρκαστική πολιτική κωμωδία, βραβευμένη με δύο βραβεία David di Donatello (καλύτερου σεναρίου και Β΄ ανδρικού ρόλου) κι έναν εξαιρετικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Τόνι Σερβίλο σε διπλό ρόλο. (Ιταλία, 2013, 94’)

 

«The nice guys»

STAR, 23.10

Στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1970, ο Χόλαντ Μαρτς, ένας νεαρός ντετέκτιβ και ο Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος, από ένα παιχνίδι της τύχης καταλήγουν να συνεργάζονται στην υπόθεση αναζήτησης ενός κοριτσιού αλλά και στην έρευνα για τον θάνατο μιας πορνοστάρ. Οι δύο υποθέσεις δείχνουν αρχικά να μη σχετίζονται αλλά τελικά το αταίριαστο δίδυμο θα αποκαλύψει μια μεγάλη συνομωσία. (ΗΠΑ, 2016, 106’)