Την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, ένα εμβληματικό έργο που αποδεικνύει πόσο ανθηρή ήταν κάποτε η ορθόδοξη ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η Ιερά Μονή και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι από τα σπουδαιότερα μνημεία του χριστιανισμού στο Παλαιό Κάιρο και αποκαταστάθηκαν με τη φροντίδα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου του Β’ και με την αποκλειστική χορηγία της Μαρίνας και του Αθανάσιου Μαρτίνου, οι οποίοι ήταν παρόντες στη σημερινή επίσκεψη.

Την ξενάγηση της ελληνικής αντιπροσωπείας έκανε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Κλείνοντας την επίσκεψή του στο Κάιρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα και στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Χρήστο Καβαλή.

Ο κ. Καβαλής μνημόνευσε ιδιαίτερα τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προς τη στήριξη της Κοινότητας. «Δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς τον πατέρα σας» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν 12 ετών όταν τον συνόδευσα στην πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργού Εξωτερικών στο Κάιρο το 1980» απάντησε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τον πρόεδρο της κοινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τη στήριξη των Ελλήνων της Αιγύπτου και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Παιδείας και των Ιδρυμάτων της Ελληνικής Κοινότητας, υποσχόμενος ότι θα μεριμνήσει για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.