Για τις σημαντικές κοινωνικές δράσεις του Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αλλά και το bullying στο σύνολό του, μίλησε στην εκπομπή One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη, η Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ντόρα Πάλλη.

«Επισκεπτόμαστε σχολεία με Ολυμπιονίκες. Διεξάγουμε δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες. Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει και στην ψυχική υγεία. Το σύνθημά μας είναι ’’μίλα δεν είσαι μόνος’’. Μετά την επίσκεψή μας σε σχολεία, «Πολλά παιδιά πάνε στους δασκάλους και λένε ότι έχουν υποστεί εκφοβισμό» σημείωσε η κ. Πάλλη και αναφέρθηκε στο bullying.

«Το bullying είναι επαναλαμβανόμενο και συνεχόμενο»

«Το bullying είναι επαναλαμβανόμενο και συνεχόμενο. Πολλές φορές είναι ένα αόρατο φαινόμενο. Bullying δεν είναι μόνο η σωματική αλλά και η λεκτική βία. Πλέον το bullying έχει μετακομίσει στο διαδίκτυο. Να ξέρετε ότι το φαινόμενο δεν σχετίζεται με μικρά ή μεγάλα σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά. Είναι ένα φαινόμενο που βρίσκεται παντού. Το θύμα αλλάζει συμπεριφορά σε σπίτι και σχολείο» υποστήριξε και επεσήμανε τον τρόπο που οι γονείς θα καταλάβουν εάν τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα τέτοιων συμπεριφορών.

«Οι γονείς πρέπει να μιλάνε στα παιδιά τους»

«Τα παιδιά αλλάζουν κατά πολύ τη συμπεριφορά τους. Υπάρχουν έκδηλες αλλαγές. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να μιλάνε στα παιδιά τους και να προσπαθούν να τους δίνουν χρόνο. Σε αυτό το κομμάτι βοηθούν οι εθελοντικές δραστηριότητες και ο αθλητισμός» πρόσθεσε.

Η οικονομική κρίση αύξησε τον εκφοβισμό στα σχολεία

«Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που κάνουν εκφοβισμό στα σχολεία έχουν δεχθεί εκφοβισμό ή βία στα σπίτια τους» συμπλήρωσε σχετικά. Ακόμα, η κ. Πάλλη σημείωσε ο οργανισμός της πραγματοποιεί δράσεις για τη βία στα γήπεδα.

«Ως Έλληνες δεν είμαστε καλοί φίλαθλοι. Είναι τραγικό το γεγονός του διαπληκτισμού στην Καλαμαριά πρόσφατα, που οδήγησε στο θάνατο ενός φιλάθλου. Πρέπει να δημιουργήσουμε άλλη κουλτούρα και φιλοσοφία στους νέους μας» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr