Πεδίο σύγκρουσης σε πολλαπλά επίπεδα προδιαγράφεται για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση από τον νέο κύκλο νομοθετικών παρεμβάσεων που δρομολογεί το Μαξίμου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο.

Στις εστίες έντονης αντιπαράθεσης που άναψαν εντός της Βουλής – με την πρόταση Προανακριτικής για τη Novartis και τη συνταγματική αναθεώρηση –  θα προστεθούν πέντε νομοθετήματα της κυβέρνησης, η οποία θέλει να αφήσει στίγμα πολύπλευρης «αλλαγής σελίδας» και όχι μόνο να κερδίσει το στοίχημα των πρώτων 100 ημερών της.

Ολα δείχνουν ότι στα πέντε μέτωπα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα μείνουν αμετακίνητες από τις βασικές θέσεις τους, κλιμακώνοντας την κόντρα στο ήδη «ηλεκτρισμένο» πολιτικό σκηνικό.

Ειδικότερα, την ώρα που θα εξελίσσονται οι εργασίες δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών (της συνταγματικής αναθεώρησης και της Προανακριτικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), θα έρχεται προς ψήφιση το κυβερνητικό σχέδιο για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τα εργασιακά, τη διαχείριση του Προσφυγικού, με αιχμή το άσυλο, καθώς και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

-Παραδικαστικό κύκλωμα: Η προανακριτική αναζητά κύκλωμα πέρα από τη Novartis

-Αναπτυξιακό εργασιακά: Οι πρώτες απεργίες βγάζουν στον δρόμο και το ΚΙΝΑΛ

-Σύνταγμα – Ψήφος αποδήμων: Κόκκινες γραμμές σε όλα από τον ΣΥΡΙΖΑ, φρένο στην ομογενειακή ψήφο

-Προσφυγικό: Οι αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης ασύλου προκαλούν σύγκρουση

-Αγροτικοί συνεταιρισμοί: Αυστηρότερο πλαίσιο για συνεταιριστές και ελληνοποιήσεις προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ