«Το σφόδρα πιθανότερο είναι ο 65χρονος συλληφθείς στη Μύκονο να μην έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναζητούμενο αεροπειρατή. Πρόκειται μάλλον για άσχετα πρόσωπα. Ο συλληφθείς φαίνεται ότι είναι δημοσιογράφος από περιοχή του Λιβάνου και από την πρώτη σύγκριση των φωτογραφιών –όπως και από άλλα δεδομένα- δεν προκύπτει οποιαδήποτε σχέση με τον σιίτη ένοπλο που αναζητείται από τις διεθνείς διωκτικές αρχές για την επιδρομή στο αεροσκάφος  της TWA πριν από 34χρονια. Πρόκειται πιθανόν για μία μεγάλη παρανόηση  από συνωνυμία στο σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ.  Όμως περιμένουμε το επίσημο έγγραφο των γερμανικών αρχών για τον έλεγχο των αποτυπωμάτων του  συλληφθέντα με εκείνα του καταζητούμενου ενόπλου». 

Σε αυτή τηn αναφορά προχώρησαν, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση  του 65χρονου που συνελήφθη προ μερικών ημερών στην Μύκονο –στη διάρκεια ελέγχου  επιβατών κρουαζιέρας στην Μεσόγειο- και του οποίου το όνομα συνέπιπτε με αυτό Λιβανέζου καταζητούμενου για την πειρατεία στην πτήση 847   της TWA που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και κατέληξε στην Αλγερία με απολογισμό έναν όμηρο νεκρό. Ο εν λόγω αεροπειρατής συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα στην Φραγκφούρτη , ενώ σε δεύτερη φάση συνελήφθη κι ο αδελφός του με γιάφκα εκρηκτικών. Ενώ όμως οι γερμανικές Αρχές ετοιμάζονταν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ συνεργοί του στην Βηρυτό απήγαγαν δύο γερμανούς υπηκόους καταφέροντας την ανταλλαγή του. Κι από τότε αγνοείτο.

Ο συλληφθείς

Ενώ όμως δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι ο συλληφθείς επιβάτης της κρουαζιέρας είναι ο άφαντος για δεκαετίες ένοπλος, τα στοιχεία που προέκυπταν ήταν διαφορετικά. Ο 65χρονος αρνείτο οποιαδήποτε σχέση με τον καταζητούμενο, δήλωνε ότι είναι δημοσιογράφος από την περιοχή της Σιδώνας στον Λίβανο, ενώ σε σχετικές δηλώσεις σε ΜΜΕ  προχώρησαν στενοί συγγενείς του στον Λίβανο, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης που τον γνωρίζουν, όπως και δημοσιογραφικές ενώσεις  στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής. Ακολούθησαν κινήσεις και από τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Λιβάνου στην Αθήνα ενώ και ο συλληφθείς παρουσίασε στις ελληνικές αρχές ρεπορτάζ που είχε σε τοπικές εφημερίδες. Ακόμη ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί μόνο δύο φορές την Ελλάδα το 2005 και το 2006 και ουδέποτε είχε δώσει παρόν στη Γερμανία. Επιπλέον ο δικηγόρος του 65χρονου κ. Χασάν Χαμσεντίν φέρεται να συγκέντρωσε στοιχεία ότι την επίμαχη περίοδο 1985-1998 ο πελάτης του εργαζόταν στην εφημερίδα “As –Safir”

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα αλλά και οι συγκρίσεις των φωτογραφιών δείχνουν  ότι η υπόθεση του αεροπειρατή ήταν ένα «μεγάλο λάθος».