• Αναζήτηση
 • Παράδειγμα προς μίμηση σε σχολείο του Κιλκίς

  Πισίνα για την αποκατάσταση των ΑΜΕΑ

  Λίγα λεπτά μέσα στο νερό αρκούν για να σχηματιστεί το χαμόγελο στα χείλη τους. Πρόκειται για παιδιά με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα. Παιδιά ιδιαίτερα και μοναδικά που μέσα στο νερό μπορούν να νιώσουν ελεύθερα.

  Μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα λειτουργεί στην πισίνα ώστε να μπαίνει και το αναπηρικό καροτσάκι μέσα στο νερό. Η εκπαιδεύτρια βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό των παιδιών.

  Πολλοί δούλεψαν για να ολοκληρωθεί το έργο, προσφέροντας αφιλοκερδώς τον χρόνο και τις γνώσεις τους. Το κόστος της πισίνας ανήλθε στις 19.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε από δεκάδες δημότες του Κιλκίς, από μεγάλες δωρεές αλλά και από τα έσοδα εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν.

  Η πισίνα θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία, βοηθώντας ταυτόχρονα και τις οικογένειές τους που θα γνωρίζουν πια ότι το σχολείο έχει ένα δυνατό, νέο όπλο στη φαρέτρα του.

  Πηγή: onetv.gr

  ΒημαTV
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk