Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης, Γιώργος Καρτάλος, όπου μίλησε για την 24η Art Αθήνα, τη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα.

Πρόκειται για «έναν ζωντανό θεσμό», ο οποίος πραγματοποιείται στο Ζάππειο και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου από τις 12 έως τις εννέα το βράδυ. Ο κ. Καρτάλος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της διοργάνωσης από τη μέρα που ξεκίνησε μέχρι σήμερα, καθώς και τι περιλαμβάνει. Στη συνέχεια μίλησε για την τέχνη και για τον καλλιτέχνη, υποστηρίζοντας πως «η τέχνη δεν έχει όρια» και επικαλούμενος μία ρήση του Χατζιδάκι τόνισε πως «ο ατάλαντος μιμείται και ο ταλαντούχος κλέβει». Καθώς το φεστιβάλ πραγματεύεται τη μοντέρνα τέχνη, ο κ. Καρτάλος μίλησε σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κόσμος τα έργα τέχνης, όταν αυτά είναι περισσότερο αντισυμβατικά από αυτά που έχει συνηθίσει ο μέσος άνθρωπος, αλλά και για τις αντιδράσεις που πολλές φορές αντιμετωπίζει όταν πρόκειται για τέτοια έργα.

«Υπάρχει μία λογική», υποστήριξε ο κ. Καρτάλος και εξήγησε πως «δεν χρειάζεται πάντα να την καταλαβαίνουμε, καμιά φορά αρκεί να αισθανθούμε». Συμβούλευσε τον κόσμο να αφεθεί και να το απολαύσει. Όσον αφορά την τέχνη στην Ελλάδα, ο κ. Καρτάλος παραδέχτηκε πως εν μέσω κρίσης, παρότι δε χάθηκε το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον από καμία πλευρά είτε αυτή είναι του καλλιτέχνη είτε του κοινού είτε του αγοραστή, «τα έργα των Ελλήνων δυσκολεύτηκαν λιγάκι, ωστόσο η τέχνη διεθνώς κράτησε την αξία της μέσα στην κρίση». Μίλησε ακόμα για τους συλλέκτες, για το λόγο που ο ίδιος ασχολήθηκε με την τέχνη, αλλά και για τη γκαλερί που διατηρεί εδώ και 40 χρόνια στην Κυψέλη και την ατομική έκθεση που φιλοξενεί.

Πηγή: onetv.gr