Την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού», «Μίκης Θεοδωράκης», «VITA» & «BHMAgazino»

Δύο αιώνες μετά τον αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας του 1821, μία πρωτότυπη αναδρομή στην Ιστορία μας. Ενα σπουδαίο εκδοτικό γεγονός

Την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού», «Μίκης Θεοδωράκης», «VITA» & «BHMAGAZINO»

Δύο αιώνες μετά τον αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας του 1821, μία πρωτότυπη αναδρομή στην Ιστορία μας

Ενα σπουδαίο εκδοτικό γεγονός

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 1770-1871

Η νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από ένα σπουδαίο συλλογικό έργο,

σε επιμέλεια του Βασίλη Παναγιωτόπουλου, με τη συμμετοχή κορυφαίων καθηγητών, ιστορικών και κοινωνιολόγων

Πλούσια εικονογράφηση, χάρτες, πίνακες, επεξηγηματικά κείμενα, χρονολόγια, βιβλιογραφία

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος:

Ο ελληνικός λαός υπό τον ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

 • Οικονομική και κοινωνική οργάνωση
 • Το όραμα του Ρήγα Βελεστινλή
 • Σούλι και Σουλιώτες
 • Ο Αλή πασάς των Ιωαννίνων

Η «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού» συνιστά ιδιαίτερο εκδοτικό γεγονός. Αποτελεί έργο υψηλής εκλαΐκευσης και επιστημονικής εξειδίκευσης με την υπογραφή έγκυρων ελλήνων επιστημόνων και οργανισμών. Κάθε τόμος περιλαμβάνει στοιχεία για την πολιτική αλλά και την πολιτιστική πορεία της Ελλάδας από τη στιγμή της δημιουργίας του Νέου Ελληνικού Κράτους. Καρπός πολύχρονης ιστορικής έρευνας με συστηματική αξιοποίηση των πηγών και θέματα που, για πρώτη φορά παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο στην ελληνική ιστοριογραφία.

Το δύσκολο εγχείρημα της υλοποίησης της «Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού» ανέλαβε ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος με τη συνεργασία μεγάλου αριθμού επιστημόνων κύρους, πανεπιστημιακών και ερευνητών. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με βασική μέριμνα να είναι εύληπτο για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, χωρίς καμία παραχώρηση στην ποιότητα και στην ακρίβεια των πληροφοριών, αλλά και χωρίς κανένα εμπόδιο στην ελεύθερη έκφραση των απόψεων των συγγραφέων.

Η νέα αυτή εκδοτική προσφορά του «Βήματος» σε οκτώ τόμους, πραγματεύεται τις περιόδους της Οθωμανικής κυριαρχίας από το 1770 έως το 1821 μέσα από την πολιτική πραγματικότητα και την οικονομική και κοινωνική οργάνωση που οδήγησαν στην Επανάσταση, καθώς και τη συμβολή του Διαφωτισμού, την ιστορία της παιδείας, των θεσμών και του δικαίου. Στη συνέχεια, ανατέμνει συνολικά τα χρόνια των αγώνων της ανεξαρτησίας, της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και τις πρώτες δεκαετίες της ύπαρξής του, αλλά και τις εξελίξεις για τον ελληνισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τη στιγμή της Επανάστασης μέχρι το 1871.

Ακόμη

Μίκης Θεοδωράκης, ο πολιτικός

Για πρώτη φορά τα μεγάλα ιστορικά, πολιτικά και θεωρητικά κείμενα του κορυφαίου Ελληνα.

Οπως τα επέλεξε ο ίδιος από το προσωπικό του αρχείο.

Γραμμένα στις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης Ελλάδας.

 • Οι ιδέες
 • Οι αξίες
 • Η αντίσταση στους τυράννους
 • Η δημοκρατία
 • Η πολιτική ελευθερία
 • Τα δικαιώματα του ανθρώπου
 • Η εθνική ανεξαρτησία
 • Η παγκόσμια ειρήνη
 • Τα γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία μας

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος

Πολιτικά: Θεωρία και Πράξη – Β’

 • 1η Δεκεμβρίου 2010: Ο Μίκης Θεοδωράκης δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας αντίστασης. Η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών- «Σπίθα».

 • Ιανουάριος 2011 – Νοέμβριος 2012: Περιοδεία στην Ελλάδα. Δημόσιες ομιλίες σε ανοικτές συγκεντρώσεις από την Αθήνα μέχρι την Καβάλα και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά.

Τα πολιτικά του κείμενα των τελευταίων δέκα ετών που φωτίζουν τον αγώνα του Θεοδωράκη για την αφύπνιση και την ενότητα των Ελλήνων, τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση και την προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου με στόχους την εθνική ανεξαρτησία και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Το γνωρίζουν άπαντες: η πολιτική έχει διαδραματίσει κεφαλαιώδη ρόλο στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Αλλά και εκείνος έχει πράξει το ίδιο στην ελληνική πολιτική ζωή για ένα διάστημα που ξεκινά ήδη από τα νεανικά του χρόνια όταν μετέχει ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Εκτοτε, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντοτε εδώ. Και, σήμερα, για πρώτη φορά, τα μείζονα πολιτικά και θεωρητικά του κείμενα συγκεντρώθηκαν στην τετράτομη έκδοση του «Βήματος». Κείμενα που διαπερνούν δεκαετίες που η Ελλάδα πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Κείμενα που βρίθουν από την υπεράσπιση των αξιών και των ιδεών από τις οποίες ο συγγραφέας τους δεν μετατοπίστηκε ούτε για μια μέρα σε όλη του τη ζωή.

Μαζί

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας!

Δώρα Αναγνωστοπούλου. Η anchorwoman του one channel.

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό της επιδερμίδας σας.

Καρδιά. Κινδυνεύει από τον χαρακτήρα μας;

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Vegan. Πόσο υγιεινό είναι.

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Και στην απλή έκδοση των €2.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk