Συναγερμός σήμανε σε σχολικό αγώνα φούτμπολ στην Αλαμπάμα καθώς πυροβολισμοί σκόρπισαν τον τρόμο σε μαθητές.

Σύμφωνα με το CNN από το περιστατικό έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον δέκα μαθητές ηλικίας 15 έως 18 ετών, ενώ αρκετοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής των ώρα που στο στάδιο Ladd-Peebles της πόλης Μόμπαϊλ, διαξαγόταν αγώνας μεταξύ των ομάδων των Λυκείων Leflore και Williamson.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για το περιστατικό, ενώ υπό κράτηση έχουν τεθεί δύο άτομα.

Έκκληση στους γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στο στάδιο απηύθυνε λίγο μετά το περιστατικό ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μόμπαϊλ, Λόρενς Μπατίστ, ζητώντας να επικοινωνήσουν με τις αρχές για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι μαθητές. Όπως τόνισε, η Αστυνομία του Μόμπαϊλ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εκλείψουν αυτές οι βίαιες επιθέσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις.

«Γιατί οι νέοι άνθρωποι φέρνουν αυτό το είδος βίας σε δημόσιες εκδηλώσεις; Μεταφέρουν τις κόντρες που έχουν μεταξύ τους από τις γειτονιές και θέτουν και άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο. Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να φοβούνται να βγουν έξω και να απολαύσουν μια δημόσια εκδήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.