Τρία τα μεγάλα γεγονότα των ημερών. Ασχετα εκ πρώτης όψεως μεταξύ τους, Ωστόσο κοινή αφετηρία τους.

Πρώτο, το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που κατεγράφη τον περασμένο Ιούλιο και ο συνοδός πύρινος δακτύλιος γύρω από τον Αρκτικό Κύκλο, οι πρωτοφανείς σε έκταση πυρκαγιές που κατακαίνε τεράστιες εκτάσεις δασών στην Αλάσκα, στη Σιβηρία, ακόμη και στη Γροιλανδία, μεγαλύτερες από το Βέλγιο!

Επαυξημένες κατά 20% , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της πρωτοφανούς ξηρασίας, οι συγκεκριμένες πυρκαγιές μολύνουν την ατμόσφαιρα της Γης, προσθέτοντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος όσο κατ’ έτος η Σουηδία!

Μια αλυσίδα οικολογικής καταστροφής συγκροτείται στη βόρεια ζώνη του πλανήτη επιτείνοντας και επιταχύνοντας τις συνέπειες του ανθρωπογενούς φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, την ύπαρξη του οποίου συνεχίζουν να αγνοούν και να μην αποδέχονται οι κάθε λογής «αναθεωρητές» της σύγχρονης παγκόσμιας πολιτικής.

Δεύτερο μεγάλο γεγονός των ημερών, οι μαζικές δολοφονίες μίσους στις ΗΠΑ, από μοναχικούς λύκους της «λευκής τρομοκρατίας» που αυτή τη φορά, στοχεύουν έγχρωμους μετανάστες, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τη δική τους απαξία και πνευματική υπανάπτυξη κυρίως.

Το διπλό σε διάστημα, εντός 24ωρου, έγκλημα με 32 νεκρούς στο Τέξας και στο Οχάιο (σ.σ. μαζί με τον νεκρό μακελάρη στο Ντέιτον)  δηλώνει ακριβώς την προβληματικότητα των κηρυγμάτων μίσους και του απύθμενου ρατσισμού που συνεχώς ανανεώνουν και πάλι οι περιβόητοι »αναθεωρητές» του σύγχρονου κόσμου.

Τρίτο μέγα επίσης γεγονός είναι αυτό του εξελισσόμενου διεθνούς εμπορικού πολέμου που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να αποσυντονίσει πλήρως τη διεθνή συνεργασία. Ηδη ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας .αλλά και ο επερχόμενος ΗΠΑ – Ευρώπης ,διαβρώνουν τις προοπτικές ανάπτυξης στον κόσμο, προκαλούν αναταραχές στις διεθνείς αγορές δημιουργώντας συνθήκες και νομισματικού πολέμου πια. Και εδώ οι »αναθεωρητές» της Ιστορίας προκαλούν την ένταση ,από τις ιδεοληψίες και τις αδυναμίες τους παράγεται η ένταση και προπαρασκευάζεται η προοπτική παγκόσμιου οικονομικού χάους.

Το βάρος όπως είναι προφανές ότι πολλαπλασιάζεται. Εχοντας κοινή αφετηριακή βάση – τον ανεγκέφαλο και υπερφίαλο πολιτικό αναθεωρητισμό εν προκειμένου – συνδυαζόμενα μπορούν να αποδώσουν τρομακτικές συνέπειες στον πλανήτη και στη ζωή των ανθρώπων.

Ο κόσμος οφείλει να δράσει τάχιστα ώστε να ελεγχθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής πριν φθάσουμε στο σημείο μηδέν , ο ρατσισμός να καταδικαστεί πριν να είναι αργά και ο εμπορικός πόλεμος να αποτραπεί ,γιατί απλούστατα αναπτυσσόμενα και τα δύο εμποδίζουν τη διεθνή συνεργασία, η οποία είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση θεμελιωδών απειλών, όπως αυτή της ανατροπής του κλίματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ