Ανεπαρκές νομικό πλαίσιο, πλημμελή μέτρα ασφαλείας, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες. Έπρεπε να χαθούν ζωές μέσα σε ένα απόγευμα για αναδειχθούν τα κενά του νόμου που ωστόσο επικαιροποιήθηκε το 2013.

Ο νόμος ορίζει ότι στις πισίνες των ξενοδοχείων πρέπει να υπάρχει επόπτης ασφαλείας, με γνώση πρώτων βοηθειών και όχι απαραίτητα ναυαγοσώστης.

Μια ειδικότητα που μπορεί κάποιος να αποκτήσει ακόμα και με σεμινάριο μίας ώρας. Για τις πισίνες των ξενοδοχείων δεν προβλέπεται η ύπαρξη κυτίου πρώτων βοηθειών, πόσο δε μάλλον η ύπαρξη απινιδωτή και οξυγόνου.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ξενοδοχεία προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας της πισίνας χωρίς όμως βάρδια ναυαγοσώστη. Τις περισσότερες φορές τις πισίνες χρησιμοποιούν τουρίστες από χώρες που δεν έχουν επαφή με το νερό και δεν γνωρίζουν μπάνιο.

Και ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι 6η σε πνιγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 1 άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα, παγκοσμίως.

Πηγή: onetv.gr