Για το ιδεώδες του ακαδημαϊκού ασύλου και την ανανεωμένη διάταξη επ’ αυτού που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση μίλησαν οι καθηγητές Θάνος Βερέμης και Μιχάλης Σπουρδαλάκης αλλά και ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρης Κοιλάκος.

Ελέχθη πως «η χούντα δεν κατήργησε το άσυλο. Και το κατήργησε ο νόμος Διαμαντοπούλου το 2010» και τονίσθηκε πως η νέα κατάργηση του ασύλου έχει «ως στόχο την πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία μεσομακροπρόθεσμα».

Ακόμα ειπώθηκε ότι «η νέα διάταξη δυστυχώς δημιουργεί τεράστιες ευελιξίες ερμηνείας και αποτελεί παράβαση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βερέμης υποστήριξε πως «δεν έχουμε ούτε εξουσία ούτε τα μέσα να προστατεύσουμε το ακαδημαϊκό άσυλο» μια και «όταν προκύπτει ανομία δεν ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε».

«Χάνουμε υπολογιστές και τους βρίσκουμε στο Μοναστηράκι» είπε με έμφαση.

Ακόμα, ο κ. Βερέμης ανάφερε πως «αυτά δε γίνονται στο εξωτερικό. Ούτε παραβατικοί πουλάνε ναρκωτικά ούτε χτίζουν τα γραφεία των καθηγητών τους για να μη μπορούν να εξέλθουν αυτών». «Ο κόσμος βαρέθηκε την ανομία και να πληρώνει τα σπασμένα και τις ζημιές» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr