Μια διάρρηξη που σημειώθηκε  το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην κατοικία του υφυπουργού  Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχους του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ   Άγγελου Τόλκα στην οδό Τσόχα στους Αμπελοκήπους φαίνεται να ήταν μια από τις βασικές αιτίες της αιφνιδιαστικής επίσκεψης –στις 7  το πρωί της Δευτέρας – του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής !

   Κι αυτό για να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί  στα Τμήματα Ασφαλείας στην Αθήνα, όπως και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στη περιοχή,  που είχαν αποψιλωθεί κι αποδυναμωθεί τους τελευταίους μήνες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ . Μάλιστα πολλά από αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού  έμεναν κλειστά τις βραδινές ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Χρυσοχοϊδης εκφράζει συχνά την απογοήτευση του για την εικόνα διάλυσης που βρήκε στην Ελ.ΑΣ κι επιχειρεί την ενίσχυση των υπηρεσιών που ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών,  προχωρώντας σε αιφνιαδιαστικούς ελέγχους , όπως αυτόν στους Αμπελοκήπους.

  Η διάρρηξη στην κατοικία  του κ Τόλκα έγινε μετά από θραύση κλειδαριάς και πόρτας διαμερίσματος κι αφαιρέθηκε μικρό χρηματικό  ποσό κι ορισμένα έγγραφα. Οι άγνωστοι διαρρήκτες φαίνεται τις ίδιες ώρες να είχαν προχωρήσει σε διάρρηξη  ιατρείου στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου.

Το μήνυμα του αρχηγού της Ελ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη στους αστυνομικούς

Σημειώνεται ότι προ διημέρου είχε στείλει μήνυμα ο νέος αρχηγός της Ελ.ΑΣ  Μιχ. Καραμαλάκης στους αστυνομικούς όπου ζητούσε  «να δείχνετε καθημερινά στους πολίτες, κατά την επιτέλεση των καθηκόντων σας, τον πραγματικό σας εαυτό, τον εαυτό εκείνον, που καθιστά τον Έλληνα αστυνομικό κοινωνικό λειτουργό στην υπηρεσία του πολίτη. Το πρόσωπο εκείνο που θα επιδεικνύει, προς αυτόν, τον προσήκοντα σεβασμό και την απαιτούμενη υπευθυνότητα στο χειρισμό κάθε ζητήματος που τον απασχολεί, θα παρέχει με άμεση διάθεση και προθυμία κάθε υπηρεσία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του και θα δρα αποτελεσματικά και αποφασιστικά δημιουργώντας μέσα από τη δράση αυτή, το προσδοκώμενο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας»