Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Α. Καραμανλής για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν και να ακυρώνουν κανονικά εισιτήριο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τζαμπατζήδες τονίζοντας πως «ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας» ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαιτείας.

Αντιδράσεις στο Twitter για τις δηλώσεις Καραμανλή

Η δήλωσή του αυτή ωστόσο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter, ενώ πολλοί χρήστες του διαδικτύου να σπέσουν και να σχολιάσουν την δήλωσή του.

Σαφώς η πάταξη των νόμων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την κοινωνία, ωστόσο οι χρήστες του διαδικτύου βρήκαν υπερβολική και σκληρή αυτή την δήλωση και γι΄αυτό έσπευσαν να σχολιάσουν.

Τι είπε για την επαιτεία στο μετρό

Σημειώνεται πως πέρα από τον σκληρό του σχόλιό του, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε και για τα επόμενα βήματα που σκοπεύει να λάβει το υπουργείο σε επικοινωνιακό επίπεδο καμπάνιας:

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα για την επαιτεία που από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο «κύλησε και στο μετρό», όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι διαβοήτες αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχεδόν την επιτρέπουν, αν δεν την ανέχονται, την επαιτεία» εκφράζοντας ο ίδιος την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση ειδικά για τους χώρους του μετρό που «πρέπει να είναι η βιτρίνα κάθε πόλη».

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καραμανλή στο Twitter:

https://twitter.com/den_leei/status/1156511839552966656

https://twitter.com/Court__vision/status/1156494642835316736

https://twitter.com/machiavelli_gr/status/1156492896310366209

https://twitter.com/julius_mars6/status/1156476036902785025