«Βίαιη στυγνή εκτέλεση» χαρακτήρισε την εν ψυχρό δολοφονία που έγινε σε καφετέρια στο Περιστέρι ο Άγγελος Τσιγκρής. Μιλώντας στην εκπομπή One Report, o καθηγητής εγκληματολογίας και βουλευτής με τη ΝΔ στην Αχαϊα τόνισε πως «η εγκληματικότητα αλλάζει όταν αλλάζουν οι κοινωνίες. Είναι πιστό παρακολούθημα της κοινωνίας». Παράλληλα έκανε λόγο για «ποσοτική και ποιοτική μετεξέλιξη του εγκλήματος».

Σημείωσε πως υπάρχουν «κοινωνική πρόληψη και καταστολή» που είναι «τα φάρμακα του «καρκινώματος της εγκληματικότητας». Σχετικά με τη δημογραφία των εγκλημάτων υποστήριξε πως «όταν αυξάνει η υποπολιτισμικότητα σε μια κοινωνία αυξάνονται οι συγκρούσεις» και πρόσθεσε πως «οι δεύτερης γενιάς μετανάστες είναι συνήθως η πιο εγκληματογενής ομάδα μια και ζουν σε οριακότητα».

Για τη μετανάστευση είπε πως «ή τους δέχεσαι, τους νομιμοποιείς, τους κάνεις Έλληνες και τους ενσωματώνεις στην κοινωνία και την οικονομία, όσους μπορεί ν’ αντέξει η χώρα» ή «με διαδικασίες τους επαναπροωθείς στο τόπο καταγωγής τους». «Αυτό χάλι με τη Μόρια και τη Λέσβο δεν είναι ανθρωπισμός. Εάν δεις πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι, πονάει η ψυχή σου. Και κάθε χρόνο καταδικάζεται η χώρα μας για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr