Τα λάθη του Έλληνα οδηγού

Στην εκπομπή One Report μίλησε ο εκπαιδευτής οδηγικής συμπεριφοράς Κωνσταντίνος Ιαβέρης, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα του γιού του επιχειρηματία Ζαχαριά

Στην εκπομπή One Report μίλησε ο εκπαιδευτής οδηγικής συμπεριφοράς Κωνσταντίνος Ιαβέρης, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα του γιού του επιχειρηματία Ζαχαριά. O κ. Ιαβέρης επεσήμανε την ανάγκη «να υπάρχει ενημέρωση σε καθημερινή βάση, όχι με αφορμή έναν θάνατο, αλλά ως κοινωνική υποχρέωση» και πρόσθεσε πως έχουμε σοβαρό πρόβλημα την απώλεια των νέων στο δρόμο. Ως κύριες αιτίες ατυχημάτων ανέδειξε την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη χρήση κινητού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την ώρα της οδήγησης αλλά και το γεγονός «πως πολλοί είναι αφηρημένοι ή σκέπτονται τα προβλήματά τους εκείνη την ώρα».

Επιπλέον τόνισε πως «δεν πρέπει να σχολιάζουμε κάποιον που έφυγε» και τόνισε πως δεν είναι θέμα οικονομικής κατάστασης η απώλεια μια και «κυρίως σκοτώνονται φτωχοί, οι οποίοι είτε κυκλοφορούν με μηχανάκια που κάνουν 300ευρώ είτε με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα των 100ο ευρώ που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια» είπε και συμπλήρωσε «άρα δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά προσοχής και τήρησης του ΚΟΚ». Ακόμα, τόνισε ότι στο δρόμο που έγινε το τροχαίο ατύχημα έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος και έκανε έκκληση για προσεκτική και συγκεντρωμένη οδήγηση.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk