Στις 10/07 ο ΔΕΣΜΟΣ παρέδωσε έργα ανάπλασης που υλοποίησε στην Αν. Αττική, μέσω δωρεάς της Ευρ. Τράπεζας Επενδύσεων, εταιρειών, ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Οι ανακατασκευές και αναπλάσεις αφορούν σε:

-2 παιδικές χαρές, στον Ν.Βουτζά και το Μάτι
-Στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής (ΝΑΟΜΑ):
1 Παιδική Χαρά
1 Γήπεδο Basketball
1 Γήπεδο Beach Volleyball
και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο Δεσμός:

«Εταιρείες και ιδιώτες, με την ανιδιοτελή προσφορά τους βοήθησαν να συγκεντρωθεί ποσό €527.484.

Μέρος των δωρεών κάλυψε επείγουσες ανάγκες των πρώτων ημερών και προσφέρθηκε για αγορά αναγκαίου εξοπλισμού, που παρασχέθηκε σε κατοίκους και εθελοντές της περιοχής, καθώς και σε δομές και Οργανισμούς που προσέφεραν στήριξη στους πληγέντες (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο κ.α.).

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η μελέτη, ο σχεδιασμός και υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπλασης και εκσυγχρονισμού σημείων της περιοχής, με στόχο να αποκατασταθούν χώροι και να αποτελέσουν και πάλι ένα κατάλληλο και ευχάριστο περιβάλλον για συνάντηση των κατοίκων, κοινωνικοποίηση και ενίσχυση των δεσμών.

Μεγάλος δωρητής των έργων ανάπλασης είναι η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), η οποία μέσω του Ινστιτούτου της (EIB Institute) προσέφερε ποσό €271.260.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση 2 Παιδικών Χαρών:

1. Στην περιοχή του Ν. Βουτζά, στις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νυμφών

2. Εντός του αστικού ιστού, στην οδό Περικλέους 35 στο Μάτι

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες έργα:

1. Ανάπλασης στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής (ΝΑΟΜΑ), με ανακαίνιση των αθλητικών γηπέδων Basketball & Beach Volleyball, της Παιδικής Χαράς, του δικτύου φωτισμού και λοιπού αστικού εξοπλισμού

2. Τοποθέτησης φωτισμού, διαμόρφωσης των εισόδων, των κερκίδων και του περιβάλλοντος χώρου σε παρακείμενο στην Παιδική Χαρά του Ν. Βουτζά γήπεδο μπάσκετ

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα, θα προχωρήσουμε σε δενδροφύτευση σημείων στην περιοχή.

Τα έργα πραγματοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, από την αρχική επιλογή των χώρων, μέχρι και την ολοκλήρωση τους.

Για την υλοποίηση επιλέχθηκαν κορυφαίες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τα έργα πληρούν τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς ασφαλείας.  Είναι σύγχρονα, απολύτως λειτουργικά και φιλικά προς το περιβάλλον (με ηλιακά φωτιστικά σώματα, χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών κλπ) και οι Παιδικές Χαρές προσβάσιμες σε παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς και  σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.

Η χρησιμότητα του έργου και η αξιοπιστία του Δεσμού στην υλοποίηση μεγάλων έργων με διαφάνεια και σύγχρονες διαδικασίες, θεωρούμε πως επιβεβαιώνεται από τη δωρεά της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), των εταιρειών και των ιδιωτών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τους 328 ιδιώτες οι οποίοι με το ενδιαφέρον, την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο και ανιδιοτελή προσφορά συγκέντρωσαν ποσό 45.000€ και ήταν παρόντες από την 1η στιγμή».