Τριπλή διάκριση στην Ολλανδία για φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ

H φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ Aristotle Racing Team κατέκτησε την 3η θέση σε τρεις κατηγορίες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula Student

Την 3η θέση σε 3 κατηγορίες κατέκτησε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula Student η Aristotle Racing Team (ART), η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Η ομάδα του ΑΠΘ «έτρεξε» στην πίστα του Assen στην Ολλανδία με το ART-18, το νέο βενζινοκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιό της, και κατέλαβε στη γενική κατάταξη των αγωνισμάτων την 3η θέση μεταξύ 28 ομάδων από όλον τον κόσμο, συγκεντρώνοντας συνολικά 668,95 πόντους – με άριστα τους 1.000. Παράλληλα, κατέκτησε επίσης την 3η θέση στις κατηγορίες «Δυναμικό αγώνισμα αντοχής – Εndurance» και «Μηχανολογικός σχεδιασμός – Engineering Design».

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το ART-18 υποβλήθηκε σε απαιτητικούς ελέγχους – μεταξύ άλλων – για τον μηχανολογικό του σχεδιασμό, την απόδοσή του στην πίστα, την αγωνιστική του ετοιμότητα, με δοκιμασίες ελιγμών, αντοχής και ταχύτητας, καθώς και την κοστολόγησή του.

Στα υπόλοιπα δυναμικά και στατικά αγωνίσματα του διαγωνισμού η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα «Οικονομία καυσίμου και αποδοτικότητα – Efficiency», την 6η θέση στο αγώνισμα «Επιτάχυνση – Acceleration», την 7η θέση στα αγωνίσματα «Κοστολόγηση και κατασκευή – Cost & Manufacturing» και «Επιχειρηματικό σχέδιο – Business Plan», τη 10η θέση στο αγώνισμα «Ελιγμοί σε βρεγμένο οδόστρωμα – Skidpad» και την 11η θέση στο αγώνισμα «Γρήγορος χρονομετρημένος γύρος στην πίστα – Autocross».

Η επιτυχία αυτή για την ART – να συγκαταλέγεται στις τρεις καλύτερες ομάδες σε τρία αγωνίσματα ανάμεσα σε 28 χώρες – σημειώνεται για πρώτη φορά. Υπενθυμίζεται ότι το 2012 και το 2014, στην Ιταλία, οι φοιτητές του ΑΠΘ είχαν κατακτήσει στη γενική κατάταξη την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η Αristοtle Racing Team δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες και φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και με τις ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις που έχει επιτύχει στους διεθνείς αγώνες Formula Student κατατάσσεται στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως.

Η σειρά διεθνών διαγωνισμών Formula Student απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μηχανικούς και η βασική της ιδέα στηρίζεται στο ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητεί από μία ομάδα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula, με στόχο τη συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Τα 5 προηγούμενα μονοθέσια που κατασκεύασε η ART ήταν τα: ART-7, ART-9, ART-12, ART-14 και ART-16, ενώ ο σχεδιασμός του 7ου αγωνιστικού μονοθεσίου ART-20 έχει ήδη ξεκινήσει, με την ομάδα να θέτει φιλόδοξους στόχους για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Περισσότερες πληροφορίες για την Aristotle Racing Team στον σύνδεσμο:

http://aristotleracing.gr/

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Private dinner στον κήπο Οι Γάλλοι, όπως και οι Ιταλοί, λατρεύουν τους εσωτερικούς κήπους. Τους χρησιμοποιούν ακόμα και τον χειμώνα, ρίχνοντας πάνω στα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk