Ουρουγουάη και Χιλή αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Copa America με φόντο την πρωτιά στον Όμιλο τους. Το παιχνίδι ήταν ένα κλασικό σκληρό λατινοαμερικάνικο ντέρμπι με λίγες καλές φάσεις.

Η Χιλή είχε τις καλύτερες φάσεις με τον Μουσλέρα να νικά τον Αρανγκίς στο 12’ και τον Βάργκας να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 56’. Η Ουρουγουάη είχε και αυτή τις στιγμές της με τους Σουάρες (22’) και Κάσερες (43’), αλλά τη λύση έμελλε να δώσει στο τέλος της αναμέτρησης ο Ματαδόρ της Σελέστε.

Ο Έντινσον Καβάνι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ροντρίγκες νίκησε την άμυνα των Χιλιανών και έκανε το 1-0 στο 82′ που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, Εκουαδόρ και Ιαπωνία κόλλησαν στο 1-1 και αλληλοεξουτερώθηκαν αφού έμειναν εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης.

Το σκορ άνοιξε για τους Σαμουράι ο Νακαζίμα στο 11’, για να ισοφαρίσει ο Ντελγάδο στο 35’ για το Εκουαδόρ. Το δεύτερο μέρος ήταν στείρο από φάσεις για να έχουμε… καταιγισμό στις καθυστερήσεις. Ο Βαλένσια για το Εκουαδόρ έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στο Εκουαδόρ ενώ στοπ 90+6’ οι Ιάπωνες είδαν γκολ τους να ακυρώνεται μέσω VAR…

Μετά από τα δύο αυτά ματς, ολοκληρώθηκε πλέον η φάση των Ομίλων του Copa America, με τα ζευγάρια των νοκ άουτ προημιτελικών να γίνονται πλέον γνωστά, χωρίς να έχουμε το μεγάλο ντέρμπι και την αναμέτρηση της Χιλής με την Κολομβία να ξεχωρίζει.

Αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια των «8» του Copa America:

Βραζιλία – Παραγουάη
Βενεζουέλα – Αργεντινή
Κολομβία – Χιλή
Ουρουγουάη – Περού