Πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα στους «8» του Copa America

Βραζιλία και Βενεζουέλα επικράτησαν των Περού και Βολιβίας με 5-0 και 3-1 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκριθούν στα προημιτελικά του Copa America.

Πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα στους «8» του Copa America

Βραζιλία και Βενεζουέλα επικράτησαν των Περού και Βολιβίας με 5-0 και 3-1 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκριθούν στα προημιτελικά του Copa America.

Νίκη-πρόκριση για Βραζιλία και Βενεζουέλα στα προημιτελικά του Copa America, ενώ το Περού περιμένει να τελειώσουν οι άλλοι δύο όμιλοι για να μάθει αν θα περάσει στην επόμενη φάση.

Η «σελεσάο» επικράτησε του Περού πολύ εύκολα με 5-0, με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που σκόραρε ένα γκολ και είχε μία ασίστ.

Η Βραζιλία προηγήθηκε 1-0 στο 12′ με τον Κασεμίρο. Ο Φιλίπε Κουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Κασεμίρο άνοιξε το σκορ.

Στο 19′ ο τερματοφύλακας του Περού, Πέδρο Γκαλέσε, έκανε τραγικό λάθος καθώς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Φιρμίνο και στη συνέχεια ο άσος της Λίβερπουλ πέτυχε γκολ χωρίς να κοιτάει την εστία.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 3-0, με τη Βραζιλία να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 32′ με σουτ του Έβερτον έξω από την περιοχή.

Το τελικό 5-0 έκαναν ο Ντάνιελ Άλβες στο 54′ και ο Γουίλιαν στο 90′.

Η Βραζιλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με 7 βαθμούς και περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Ενδεκάδες Περού-Βραζιλία:

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Αραούχο, Άμπραμ, Τράουκο, Ταπία, Γιοτούν, Πόλο, Φαρφάν, Κουέβα, Γκερέρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανιέλ Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς, Καζεμίρο, Αρτούρ, Έβερτον, Κοουτίνιο, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βενεζουέλα κατάφερε να επικρατήσει της Βολιβίας με 3-1 και να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη με 5 βαθμούς, δύο πίσω από τη Βραζιλία και έναν μπροστά από το Περού.

Οι Βενεζουελάνοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 2′ με τον Νταργουίν Ματσίς, ο οποίος είχε απασχολήσει μεταγραφικά και την ΑΕΚ.

Να σημειωθεί ότι αυτό το γκολ ήταν το πιο γρήγορο στην ιστορία της Βενεζουέλας σε επίσημο ματς, στα 72 δευτερόλεπτα.

Το 2-0 για την ομάδα του Ντουνταμέλ έκανε στο 55′ και πάλι ο Ματσίς.

Οι ελπίδες της Βολιβίας για ένα θετικό αποτέλεσμα αναπτερώθηκαν στο 83′ όταν και μείωσε 2-1 ο Τζουστινιάνο, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα (87′) ο Μαρτίνεζ κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τη Βενεζουέλα κάνοντας το 3-1.

Τελική βαθμολογία 1ου ομίλου:

  1. Βραζιλία 7 (προκρίθηκε)
  2. Βενεζουέλα 5 (προκρίθηκε)
  3. Περού 4 (περιμένει)
  4. Βολιβία 0 (αποκλείστηκε)

Το Περού, που πήρε 4 βαθμούς, ελπίζει να περάσει ως η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Για να περάσει στην επόμενη φάση λοιπόν θέλει είτε να μην νικήσει η Ιαπωνία το Εκουαδόρ την τελευταία αγωνιστική, είτε να μην κερδίσει κάποιος στο Κατάρ-Αργεντινή. Αν συμβεί το ένα από τα δύο παραπάνω σενάρια, τότε το Περού θα προκριθεί.

Στον δεύτερο όμιλο η Ιαπωνία έχει 1 πόντο και το Εκουαδόρ 0, ενώ στον τρίτο Κατάρ και Αργεντινή μοιράζονται από 1 βαθμό.

Εν κατακλείδι, το πιθανότερο σενάριο είναι οι Περουβιανοί να ακολουθήσουν τις Βραζιλία και Βενεζουέλα στην επόμενη φάση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr