• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος: Περιμένουμε την απάντηση της ΝΔ για τα στοιχεία των συγγενικών προσώπων βουλευτών

  Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με τα πρόσωπα που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την τροπολογία για να παραμείνουν στις υπηρεσίες της Βουλής ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με τα πρόσωπα που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την τροπολογία για να παραμείνουν στις υπηρεσίες της Βουλής ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  «Περιμένουμε ακόμα την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ-1, αναφερόμενος στα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε με τη δημόσια δήλωση του, για το τι θα πράξουν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, που έχουν συγγενικά τους πρόσωπα – μόνιμους υπαλλήλους στη Βουλή.

  Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως και η Βουλή θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα συγγενικών προσώπων βουλευτών που έγιναν μόνιμοι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

  Παράλληλα, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία, που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να ξεδιπλώνει ένα συνολικό πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο.

  Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πολιτικό και οικονομικό αυτό τετράπτυχο θα προβλέπει:

  1. Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών.

  2. Δικαιότερη φορολογία.

  3. Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

  4. Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.

  Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε το διακύβευμα, λέγοντας: «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ποιος και πως θα κυβερνήσει τη χώρα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και ο ελληνικός λαός οφείλει να επιλέξει αν θα δώσει χώρο σε μια προσπάθεια η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα για να επιστρέψουμε σε πολιτικές Μνημονίων και σκληρής λιτότητας ή αν θα κάνουμε το βήμα μπροστά».

  Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πρόγραμμα «κρυφών αυξήσεων» στη φορολογία, αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή 6% στον ΦΠΑ, και μιλάει «συγκαλυμμένα» και για απολύσεις, ενώ υπογράμμισε πως με τις θέσεις του ο κ. Μητσοτάκης έχει «ανοίξει την όρεξη συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, οι οποίοι βλέπουν ότι οι επιδιώξεις τους είναι κοντά με το πρόγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

  «Στη ΝΔ έχει πέσει γενικό σιωπητήριο, διότι νομίζουν ότι έτσι θα αντιπαρέλθουν τα αδιέξοδα και τα πρόγραμμα τους», παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει με δύο πρόσωπα στις εκλογές.

  «Η ΝΔ θα κάνει δύο πράγματα στην πορεία μέχρι τις εθνικές εκλογές. Θα επιλέξει από τη μία πλευρά να κρυφτεί από την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση και θα προσπαθήσει να φιλοτεχνήσει ένα πρόσωπο δήθεν μετριοπάθειας, το οποίο θεωρεί ότι σε αυτή τη φάση την ευνοεί. Ωστόσο οι μηχανισμοί της Ν.Δ -και είναι πολλοί αυτοί οι μηχανισμοί και μιλώ φυσικά για τους μιντιακούς μηχανισμούς, για τους κοινωνικούς μηχανισμούς, τα διάφορα εξωθεσμικά κέντρα μέσω των οποίων μπορεί να επηρεάζει την κοινή γνώμη-θα συνεχίσουν τη δηλητηριώδη εκστρατεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως θα έχουμε μια επίσημη Ν.Δ η οποία θα λειτουργεί με όρους μετριοπάθειας και την ίδια στιγμή θα αποφεύγει την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση και από κάτω το δηλητήριο θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του», είπε χαρακτηριστικά.

  Όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξει όσο γίνεται περισσότερο την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση διότι θεωρεί ότι εκεί έχει το πλεονέκτημα, δηλαδή στη σύγκριση των πολιτικών προοπτικών με τη Νέα Δημοκρατία.

  Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, «είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που φαίνεται να διστάζει να πάει σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τσίπρα», επειδή, όπως εξήγησε, «συνήθως οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί είναι αυτοί που αποφεύγουν το ντιμπέιτ και όχι οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk