Στον Πειραιά βρέθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επισκέφτηκε το δημαρχείο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη και μαζί πήγαν στον εκλογικό κέντρο.
Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Μεταξά και Τζάνειο, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, τη Λαϊκή αγορά, τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Πειραιά επισκέφθηκε το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού όπου είχε συνάντηση με το Προεδρείο του φορέα διαχείρισης του Πάρκου και εκπροσώπους συνδέσμων επιχειρήσεων της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Πατούλης με το Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη βρέθηκαν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που «φρενάρουν» αναπτυξιακές παρεμβάσεις απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο κ. Μώραλης ανέδειξε ως ζητήματα μείζονος προτεραιότητας το σχέδιο ανάπλασης στο Μικρολίμανο, με έμφαση στην ανάγκη ασφαλτοστρώσεων, αλλά και τη διεκδίκηση του Δήμου για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, προκειμένου να δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, το οποίο κυρίως προκύπτει από την λειτουργία του λιμανιού και την αύξηση της κρουαζιέρας, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Γ. Πατούλης με τον Γ. Μώραλη και τους: Σταυρούλα Αντωνάκου – Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Πειραιά με το συνδυασμό ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Γιώργου Πατούλη και Γιάννη Βοϊδονικόλα υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής»

Παράλληλα εστίασε στην ανάγκη να συμμετέχει ο Δήμος στη διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, ένα αίτημα με το οποίο συμφώνησε απόλυτα ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας πως το θεωρεί αυτονόητο και επιβεβλημένο να συνδιαχειρίζεται ο Δήμος αναπλάσεις εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, προκειμένου να παρέχονται και καλύτερες υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας.  Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πειραιά εστίασε στην ανάγκη απαλλοτρίωσης του οικοπέδου της ΧΡΩΠΕΙ και απόδοση του στον Δήμο για χρήση πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, επιτάχυνσης του ζητήματος μετεστέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά αλλά και προώθησης των έργων διευθέτησης των όμβριων υδάτων στην περιοχή του λιμανιού , για τα οποία υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι προτεραιότητα η αξιοποίηση και ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με στόχο και την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα πρόσθεσε πως στόχος είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της ιστορικής φυσιογνωμίας κάθε δήμου, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Λεκανοπεδίου.
«Θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας σε όλο το Λεκανοπέδιο»
είπε ο κ. Πατούλης