• Αναζήτηση
 • Νέα τουρκική πρόκληση : Το Αιγαίο θα γίνει «τουρκική λίμνη» με τους S-400

  «Με τους S-400 η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε θέση να απειλήσει την Τουρκία» αναφέρει η τουρκική φιλοκυβρενητική εφημερίδα Yeni Safak

  Για πανικό της Δύσης λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα των S-400 κάνει λόγο σε, ένα ακόμα προκλητικότατο, δημοσίευμά της η φιλοκυβρενητική εφημερίδα Yeni Safak.

  Η εφημερίδα με περίσσεια έπαρση υποστηρίζει πως οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 έχουν σκοπό να μετατρέψουν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε «τουρκική λίμνη».

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, θα τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, με αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

  Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει «το σύστημα S-400 θα είναι σε θέση να ανιχνεύει όλα τα αεροσκάφη τη στιγμή που απογειώνονται και κλείνουν σε όλους τους στόχους. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον σε θέση να απειλήσει την Τουρκία με αεριωθούμενα αεροσκάφη ή πυραύλους».

  Αναλυτικά η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:

  • Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.
  • Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Και επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
  • Στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

  Τέλος, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η S-400 είναι σε θέση να δουν τα «αόρατα» F-35.

  Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα το πλήγμα που κατάφεραν συριακοί S-200 – παλαιότερης τεχνολογίας – σε ισραηλινό F-35, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί και αποτελεί ισχυρισμό της τουρκικής εφημερίδας.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk