Μετά το Πάσχα θα υπογραφούν, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, οι υπόλοιπες τρεις συμβάσεις για την κατασκευή του άξονα Πάτρας-Πύργου που έχουν περάσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ολοκληρώνοντας έτσι τη συμβασιοποίηση των 7 από τις συνολικά 8 εργολαβίες του έργου. Στην αναμονή βρίσκονται οι δύο εργολαβίες των τμημάτων Δουναίικα – Πύργος και Βάρδα – Κυλλήνη με ανάδοχο την Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα για τις οποίες θα πρέπει να προσκομιστούν οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης. Επίσης, η εργολαβία για το Αμαλιάδα – Δουναίικα, που πέρασε από τη Βουλή μόλις την περασμένη εβδομάδα, με τελικό ανάδοχο την INTRAKAT.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, ο κ. Σπίρτζης συνοδεία κλιμακίου μηχανικών επισκέφθηκε δυο σημεία όπου στήνονται τα εργοτάξια της GDInfrastrutture στις περιοχές του Αλισσού και της Βάρδας. Για μια σημαντική ημέρα για τη Δυτική Ελλάδα, έκανε λόγο ο Υπουργός, ο οποίος νωρίτερα παρέστη στην παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Άκτιο – Βόνιτσα, μήκους 15 χιλιομέτρων.

Ανακοινώνοντας ότι σήμερα ξεκινάει σε δύο σημεία η υλοποίηση του οδικού άξονα από την Πάτρα ως τον Πύργο, είπε: «Εχθες υπογράφηκαν άλλες δύο συμβάσεις, αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφούν οι υπόλοιπες τρεις. Μένει η απόφαση του ΣτΕ, στις 11 Ιουνίου, για να υπογραφεί και η όγδοη. Θεωρώ ότι οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν». Όπως είπε μάλιστα σε εκπροσώπους του τοπικού τύπου, στόχος είναι στα επτά τμήματα να προχωρήσουν οι εργασίες ταυτόχρονα.

«Αυτό δεν είναι ένα έργο όπως αυτά που είχε συνηθίσει η περιοχή. Έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο για να εφαρμοστούν. Πιστεύω ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα στο έπακρο» επισήμανε.