Νέες συνομιλίες όπου δικηγόροι και επικίνδυνοι κρατούμενοι Αλβανοί ποινικοί δίνουν όρκους «αφοσίωσης», καθυβρίζουν άλλους νομικούς και συνενοούνται για τον τρόπο που θα χειρισθούν διάφορες υποθέσεις εντός κι εκτός δικαστικής αίθουσας περιλαμβάνει –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» ο φάκελος που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ Ε. Νικόπουλος που χειρίζεται το θέμα της «μαφίας των φυλακών» , Η έρευνα αυτή έχει ήδη οδηγήσει στη προφυλάκιση δύο δικηγόρων (ενός αντρα και μιας γυναίκας) αλλά και στη σύλληψη των γνωστών ποινικολόγων κκ Αλ. Λυκουρέζου και Θ. Παναγόπουλου.

Για τον δικηγόρο που έχει ήδη προφυλακισθεί είχε μέχρι στιγμής διαπιστωθεί ότι εδινε ποσα της ταξης των 10.000 ευρω μηνιαίως σε Αλβανούς κρατουμένους που είχαν κατηγορηθεί για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ Ζαφειρόπουλου αλλά είχαν εμπλακεί και σε δεκάδες άλλες αιματηρές επιθέσεις εντός κι εκτός Κορυδαλλού. Ακόμη ο ίδιος δικηγόρος φερόταν –σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα –να μιλούσε με τους κρατουμένους για τον τρόπο που θα αντιμετώπιζαν από κοινού στο δικαστήριο τις αιτιάσεις ότι είχαν απαιτήσει παρανόμως 2.000.000 ευρω από τον δολοφονηθέντα Μιχ Ζαφειρόπουλο προκειμένου να υπάρξει μεθόδευση αλλαγής καταθέσεων σε δικογραφία.

Ωστόσο φαίνεται ότι στον εν λόγω φακελο που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπάρχουν κι άλλοι επίμαχοι διάλογοι δικηγόρων και Αλβανων κρατουμένων (ΣΣ οι ποινικοί δεν είναι εντολείς των συγκεκριμένων ποινικών).

Συνομιλία 19 Μαρτίου 2019

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θα τα ξαναπούμε μεθαύριο. Μη φοβάσαι

ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ : Μεθαύριο θα δεις σκηνικό εσύ δεν έχεις δει τίποτα μεθαύριο. Τότε θα δεις τον ..(δηλαδή τον εαυτό του) πόσο άντρας είναι και πόσο σε σέβομαι.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ….

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ : Τι λέει η τηλεόραση ότι είμαι ο Κοζανόστρας που δεν έχω τσιγάρα να καπνίσω; Κύριε (ΣΣ μνημονευει το μικρό όνομα του δικηγόρου) ευχαριστώ γι’ αυτό που με βόηθησες ευχαριστώ γι’ αυτό ευχαριστώ γι’ αυτό Θα τα πούμε 27 εμείς γιατί μαζεύω και κάτι χαρτιά για ένα παιδί που πέθανε στο ψυχιατρείο γιατί πέθανε. Ποιος είναι ο δολοφόνος τώρα; Εγώ ο Κοζανόστρας ή ο Κοζανόστρας που έχεις απέναντί σου;…

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θα τα πούμε

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ : Έγινε αγορίνα μου . Εγώ φοβάμαι μόνο κάτι θέλω από σένα. Θέλω .. για τη ζωή μου γιατί αυτός ο Βορίδης (ΣΣ νομικός εκπρόσωπος του επιχειρηματία κ Αρη Φλώρου) θα με……στο τέλος άμα το πάρει η Νέα Δημοκρατία

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Δεν θα συμβούν αυτά μην ανησυχείς

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Να μη φοβάμαι;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Να μη φοβάσαι μη φοβάσαι

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ : Μαζί σου είμαι μέχρι το θάνατο

Συνομιλία 27 Μαρτίου 2019 (ημέρα δίκης για την δολοφονία Μιχ Ζαφειρόπουλου)

ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Λέγετε

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ναι έλα

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Έλα αγάπη μου τι κάνεις;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Έχασες το καλύτερο λέω

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Γιατί; Τι έγινε;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τον ξεσκίσαμε τον Βορίδη (ΣΣ Η έρευνα της ΕΛΑΣ ανέδειξε ότι ο κρατούμενος συνομιλητής του δικηγόρου είχε στόχο να δολοφονήσει τον κ Βορίδη)

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Α Και τι είπε;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τίποτα ανοησίες έλεγε.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Για μένα που το είπα αυτά;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Τίποτα δεν έλεγε έχασε τα λόγια του μετά.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ Όταν του είπα γι’ αυτούς τους δύο του Κορυδαλλού που έχουν πεθάνει;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Εκεί δε μίλησε καθόλου αυτός

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Δολοφόνοι ε δολοφόνοι κλεφτρόνι κλέψατε τα λεφτά του κόσμου …

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Άκου πάμε για το δικαστήριο του Ζαφειρόπουλου και μου μιλάει γιατί πήγες εσύ στον ….. γαμώ τον …….(ΣΣ μνημονευει το όνομα του συνομιλητή του.Οι δικαστες είχαν ρωτήσει τον εν λόγω δικηγόρο γιατί προχωρά σε διαδοχικά επισκεπτήρια στον εν λόγω Αλβανό ποινικό)

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Τώρα θέλω μια βοήθεια από σένα. Αυτός θα με σκοτώσει εμένα.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνει τίποτε μη φοβάσαι

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Δεν ξέρω πώς θα το κανονίσει. Το είδα ότι δεν τα είδα καλά τα πράγματα θα μας βάλει στον τάφο αυτός

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μη φοβάσαι δεν έχει, σαν κότες ήτανε μη φοβάσαι

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Βρε σαν κότες… Είδες είπα κύριε πρόεδρε μας απειλεί

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Καλά αυτά είναι καραγκιοζιλίκια μωρέ καραγκιοζιλίκια των δικηγόρων.Μην ασχολείσαι….

Ακολούθως μιλάνε για άλλο δικαστήριο

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Ακριβώς θα τον σκίσω εκεί, εκεί θα τον σκίσω. Θα σε σκίσω μωρή. Τώρα σου μιλάω σαν αδελφός … Δεν θα σε προδώσω ποτέ (ΣΣ Μνημονευει το όνομα του δικηγόρου) στο είπα στο είπα δεν είμαι προδότης και το είπα μπροστά σ’ αυτούς (στο δικαστήριο) Νομίζετε ότι πουλιέμαι;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Το άκουσα το άκουσα μια χαρά.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Νομίζετε ότι πουλιέμαι για λεφτά; Όπως πουλιέστε εσείς … ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ : Κότες

Συνομιλία στις 26 Μαρτίου 2019 (μια ημέρα πριν από συνεδρίαση δικαστηρίου Ζαφειρόπουλου)

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ Έλα κύριε Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι; Την κατάθεση που έχει δώσει ο Φλώρος στη δίκη σου την έχεις εσύ;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ : Φυσικά

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Φυσικά ότι την έχεις Θέλω την κατάθεση που έχει πει ότι με έχουν απειλήσει για λεφτά πολλοί άτομα και μετά λέει μόνο ένα που λέει ψέματα γιατί αύριο εγώ θα φέρω γιατί σκοτώσανε τον Τούσα Μ. που ήταν μάρτυρας γιατί σκοτώσανε τον Ηλία Φ. (ΣΣ ο πρώτος αναφερόμενος απεβίωσε στον Κορυδαλλό με υπόνοιες για εγληματική ενέργεια, ο δευτερος έπεσε νεκρός από μαχαιριές συγκρατουμένων στο μακελείο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού στις αρχες Μαρτίου)

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θα ψάξω να το βρω αυτός πρέπει να ναι εκεί που μιλάει αυτός

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Μπράβο και θα το δώσεις στο δικηγόρο του Ό….(ΣΣ μνημονευει τα όνομα συγκρατούμενου του) αυτό το χαρτί. Εντάξει; Κάνε μου ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ε ναι παιδί μου αλίμονο

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ: Είναι για μας τους δύο αυτό. …