• Αναζήτηση
 • Διαταγή Σουλτάνου και οι κάλπες ξαναστήνονται – Απουσιάζει η λέξη ήττα από το λεξιλόγιό του

  Επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζητάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

  Επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζητάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται να μην αποδέχεται την ήττα σε καμία περίπτωση.

  Με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται ακόμα και μετά την επανακαταμέτρηση, έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ του υποψήφιου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ρ. Ερντογάν  έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) την Τρίτη προχώρησε σε διάβημα προς το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουκρίας (YSK) για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ρ. Ερντογάν και τον Ντ. Μπαχτσελί να προαναγγέλλουν τη 2 Ιουνίου 2019 ως την ημερομηνία που θέλουν να διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές.

  Το ΑΚΡ στην επανακαταμέτρηση των ψήφων εμφανίζεται να ενισχύεται σε ψήφους ωστόσο ο Ε. Ιμάμογλου του CHP παραμένει μπροστά με 14.000 ψήφους.

  Να σημειωθεί ωστόσο ότι – τυπικά τουλάχιστον – το σενάριο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με απόφαση μόνο του Ερντογάν, καθώς πρέπει να αποφασίσει σχετικά το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα, δεδομένης και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα.

  Η επίσημη απόφαση αναμένεται με το Ρ. Ερντογάν να ρισκάρει με την παρέμβαση του να καταρρεύσει το σκηνικό του κράτους νομιμότητας που προπαγανδίζει η κυβέρνηση του.

  Να σημειωθεί ότι οι ενστάσεις του ΑΚΡ επικεντρώνεται κυρίως στην περιοχή του δήμου Μπουγιούκτσεσμε, ζητά ωστόσο επανάληψη της διαδικασίας στο σύνολο της μητροπολιτικής περιφέρειας.

  Ο Ντ. Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η επανάληψη των εκλογών μπορεί να αποκαταστήσει τη διαδικασία στη συνείδηση των ψηφοφόρων.

  Το πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Ρ. Ερντογάν για την ήττα στην Κωνσταντινούπολη, φάνηκε και από τις αφίσες που πλημμύρισαν την πόλη από το απόγευμα, που ευχαριστούσε τους ψηφοφόρους για τη νίκη στον υποψήφιου του ΑΚΡ, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk