Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Ιμάμογλου – Ερντογάν για το μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, ειδικά μετά και τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου ότι δεν μπορεί να ανακηρύσσεται νικητής κάποιος που έχει μία διαφορά ψήφων 13.000 -14.000 από τον αντίπαλό του. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος σε ψήφους κερδίζει – μέχρι στιγμής – το δήμο της Κωνσταντινούπολης, απάντησε στον Ρ. Ερντογάν: «Εσείς είπατε ότι κερδίσατε όταν η διαφορά ήταν στις 3 χιλιάδες ψήφους, τώρα όμως υποτιμάτε τις 15 χιλιάδες. Γελάω με την κατάστασή σας». Υπενθύμισε δε στον Τούρκο πρόεδρο την αυτο-ανακήρυξη νίκης του υποψηφίου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, πριν ακόμη τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο Ε. Ιμάμογλου υπενθύμισε και τα λόγια του εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι «και με μία ψήφο διαφορά, μπορεί να κερδίσει κάποιος τις εκλογές». «Όσοι υποτιμούν 15 χιλιάδες ψήφους, υποτιμούν τη βούληση 16 εκατ. ανθρώπων», δήλωσε, απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου με σκωπτικό τρόπο στηλίτευσε και τη στάση του πρακτορείου Anadolu το βράδυ των εκλογών, το οποίο –όπως είπε- αν και πληρώνεται από την τσέπη του Τούρκου φορολογούμενου, ακολουθεί τις επιταγές της κυβέρνησης.

«Αυτή τη φορά μπλέχτηκε γάτα στα καλώδια του Anadolu. Για 11 ολόκληρες ώρες δεν μετέδιδαν αποτελέσματα. Κατηγορώ εκείνους που διοικούν το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με λεφτά από την τσέπη όλων μας. Αν ήμουν εγώ, θα ντρεπόμουν και θα παραιτούμουν», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.