Για παρατυπίες και στην Άγκυρα μιλά μετά την οδυνηρή ήττα που υπέστη το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τις καταγγελίες για το αποτέλεσμα της μάχης στην Κωνσταντινούπολη, σειρά είχε η Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε σήμερα ότι έγιναν «ξεκάθαρα» λάθη σε χιλιάδες κάλπες στην τουρκική πρωτεύουσα, αφού ο αντίπαλός του της αντιπολίτευσης εξασφάλισε τη νίκη στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Παράλληλα, ο Μεχμέτ Οζασεκί επισήμανε ότι ο λόγος που το κόμμα του ενίσταται των αποτελεσμάτων στην Άγκυρα είναι η προάσπιση της δικαιοσύνης κι όχι η νοοτροπία του «πρέπει να κερδίσουμε».

Νωρίτερα πάντως, το AKP ανακοίνωσε πως θα καταθέσει προσφυγές για να επανεξετασθεί η εγκυρότητα δεκάδων χιλιάδων ψηφοδελτίων, τα οποία θεωρεί άκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπαϊράμ Σενοτσάκ, αξιωματούχος του AKP που είναι αρμόδιος για την επαρχία της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πως το κόμμα του έχει «άφθονα» στοιχεία που δείχνουν παρατυπίες στις ψηφοφορίες και πρόσθεσε πως είναι προφανές ότι αυτές οι παρατυπίες επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Anadolu, 290.000 ψήφοι καταμετρήθηκαν ως άκυρες στην Κωνσταντινούπολη και 90.000 στην Άγκυρα. Φοβούμενη νοθεία, η αντιπολίτευση κάλεσε από την πλευρά της τους παρατηρητές να μην φύγουν από τα εκλογικά τμήματα, ακόμη και «να μην κοιμηθούν για 48 ώρες».