Η Νταρουσάφακα νίκησε την Χίμκι

Οι Τούρκοι επικράτησαν με 91-85 της Χίμκι σε μία απίστευτη μπασκετική κόντρα ανάμεσα στον Έρικ και τον Σβεντ.

Η Νταρουσάφακα νίκησε την Χίμκι

Οι Τούρκοι επικράτησαν με 91-85 της Χίμκι σε μία απίστευτη μπασκετική κόντρα ανάμεσα στον Έρικ και τον Σβεντ.

Ελεύθερο μπάσκετ από τις Νταρουσάφακα και Χίμκι στην Τουρκία, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 91-85 των Ρώσων, στο ντέρμπι των… αποκλεισμένων από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδι που έκρυβε μία τεράστια μπασκετική κόντρα, αυτή ανάμεσα στον Μάικλ Έρικ και τον Αλεξέι Σβεντ. Ο Νιγηριανός σέντερ διέλυσε τους Μίκι και Τόμας, την ώρα που ο Σβεντ προσπαθούσε μόνος του να κάμψει την αντίσταση των Τούρκων.

Εντέλει ο Ερικ πέτυχε 22 πόντους, μαζεύοντας και 15 ριμπάουντ, την ώρα που ο Σβεντ σταμάτησε στους 31 πόντους αλλά με 5/12 τρίποντα.

Η εξέλιξη του ματς

Το παιχνίδι ήταν άνευ βαθμολογικής σημασίας αφού και οι δύο ομάδες είναι αποκλεισμένες από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ, με τον Χάρισον να… ξεπροβάλλει για τον Κουρτινάιτις και το σκορ να φτάσει στο 8-16 μετά από 4 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Εβανς με τον Ερικ μείωσαν προσωρινά με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 17-23.Η Χίμκι έτρεξε ένα 13-6 επιμέρους σκορ για να προσπεράσει με 11 (18-29) και εκεί που όλοι περίμεναν την… αδιαφορία της Νταρουσάφακα, ήρθε το «ξέσπασμα» του Ντάγκλας για το 33-29 και το συνολικό 15-0 των Τούρκων.

Το τάιμ άουτ του Κουρτινάιτις έφερε τα 3 σερί τρίποντα του Σβεντ για το 35-38, με την Νταρού να αντιδράει εκ νέου και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 48-46 σε ένα ματς που είχε μπόλικο θέαμα..

Οι γηπεδούχοι ήταν ουσιαστικοί και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Στις ήδη υπάρχουσες επιθετικές λύσεις, προστέθηκαν για την Νταρουσάφακα οι Έρικ και Κιντ και η διαφορά εκτοξευχθηκε στους 11 πόντους (57-46) με το σερί της και πάλι να φτάνει στο 13-0.

Η Χίμκι μείωσε σε 57-52 με 5 λεπτά για το δεκάλεπτο, με τον Τζένκινς να γράφει 57-54 και αργότερα τον Μάρκοβιτς να στέλνει το ματς στον πόντο (63-62). Ο Σβεντ με ένα ακόμα γκολ φάουλ διαμόρφωσε το 63-65, σκορ που ήταν αυτό που μπήκαν οι ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μία μονομαχία του Σβεντ με τον Έρικ. Ο Ρώσος γκαρντ έφτασε μέχρι και τους 29 πόντους, όμως ο παλιός σέντερ της ΑΕΚ διέλυε κάθε άμυνα της Χίμκι και εδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του κάνοντας το 84-78 με συνεχόμενους πόντους.

Ο Μίκι ανέλαβε πρωτοβουλίες και μετά από την τάπα του στον Ντάγκλας πέτυχε το τρίποντο για το 87-85, με την Νταρουσάφακα να μην χάνει τον έλεγχο και να τελειώνει το ματς στο 91-85.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr